SV Dynamo kiepert Krekkers uit de beker

VoV, 02-12-2018. 12:00 uur. Nadat Eerste Divisionist Krekkers in de eerste ronde van de beker voor de uitschakeling van twee teams uit de Topdivisie had gezorgd mocht de ploeg van trainer coach Gertjan ter Harmsel gisteren tegen de topdivisionist SV Dynamo uit Apeldoorn proberen die stunt nogmaals te herhalen. Bij Dynamo zagen we Heleen Hesselink, Twentse roots en ooit voor Set-Up spelend en Bo Duteweert, ex – Eurosped beginnen in de basis.

Dat begin was voor Krekkers niet om grote verhalen van te vertellen. De ploeg kreeg in de eerste set geen been aan de grond, figuurlijk dan en Dynamo liet hen via scores van Joyce Wassen en diagonaal Heleen Hesselink alle kanten van de hal zien. Figuurlijk dan, want Krekkers kent hun eigen hal natuurlijk wel.

Tot 3-4 kon Krekkers meekomen, daarna sloegen Joyce en Heleen de gasten naar 6-16, met in die periode ook nog een punt van Chantal Nijstad en Bo Duteweert. De fouten van Dynamo leverden de thuisploeg de punten voor 9-17 en 10-17 op, Sophie Meijer en twee aces van Britt Hoek hielpen de thuisploeg op gang bij de aanzet voor de inhaalrace (14-18). Heleen Hesselink en twee aces van Lisanne de Krosse stopten die poging (14-22), maar Krekkers gaf nog niet op.

Op 16-22 scoorde Karen Tenhage, het volgende punt was van Wiepie de Haan. De 18-22 bood perspectief, heel even, want twee kill – blocks van de gasten, waarbij beide keren Chantal Nijstad de handen goed had staan maakten 18-24. Een foutserve en een doortikbal van Lieke Dommerholt beslisten de set met 19-25 voor Dynamo.

Dynamo maakte 20 eigen punten in deze set, waaronder 5 aces, Krekkers kwam maar tot 9 punten, die ze voor zichzelf maakten

De gasten uit Apeldoorn denderden in de tweede set in hetzelfde ritme door. Krekkers had het moeilijk, kwam maar mondjesmaat en heel moeizaam tot scoren en kon aanvallend nog steeds geen potten breken. Ze kwamen na 2-5 en 3-7 terug naar 10-10, maar zagen de gasten opnieuw met 13-19 ruim afstand nemen. Dynamo had in Heleen Hesselink een veel scorende diagonaal en ook Joyce Wassen pakte nog steeds haar puntjes met haar linker mee.

Even werd Dynamo slordig en dat bracht meteen de spanning terug. Ze sloegen uit (15-19), kregen een blokpunt en een ace tegen (17-19) en Sophie Meijer scoorde via het blok de 18-20, waarop trainer coach Michael Beugelsdijk de ploeg naar de zijlijn haalde. De volgende twee punten voor Dynamo werden door Krekkers met de nodige discussie begeleid. De scheids zou een touché over het hoofd hebben gezien en niet correct gefloten hebben bij het balcontact bij een eerste bal. Het stond gewoon 19-22, Dynamo serveerde vervolgens fout (20-22).

Eline Goossen maakte de aansluitende 21-22 en opnieuw kon Dynamo de bal in de volgende rally niet binnen de lijnen op de vloer krijgen. Wel daarbuiten, maar dat telde voor Krekkers (22-22). Time out Dynamo en die wordt natuurlijk gevolgd door een foutserve van Krekkers (22-23) en nog een foutserve (23-23) Het leek wel of de dames last van de zenuwen hadden. De 24-23 sloeg Eline Goossen via touché op het scorebord en om in stijl af te sluiten serveerde Britt Hoek een ace voor de 25-23. Haar tweede in de set, ze was ook met een ace begonnen voor de 1-0 in deze set. Het stond 1-1, de thuisploeg geloofde er weer in.

Totaal 17 treffers maakte Krekkers voor zichzelf en 7 gaven ze er weg.

Dat geloof kreeg een forse knauw toen Lieke Dommerholt in de derde set vier aces op rij serveerde en Krekkers met 0-5 achter kwam. Ze klampten nog wel aan (3-5), maar moesten de gasten vervolgens toch laten gaan (4-9) En eigenlijk bleven ze constant in de achtervolging, met bij 10-17 een hele grote achterstand en bij 17-19 de kans om de aansluiting te maken.

Echter was SV Dynamo aanvallend steeds weer bij de les en als het spannend dreigde te worden sloegen Heleen Hesselink, Bo Duteweert of Lisanne de Krosse wel weer een paar punten op het scorebord. Zo werd de 10-17 veranderd in 14-17 en 15-19 om bij 17-22 weer een heel veilig voordelig verschil te hebben. Krekkers wilde wel, wilde zelfs uit alle macht en heel erg graag, maar kreeg het gewoon niet voor elkaar om Dynamo echt in de problemen te brengen. Het werd nog 21-23, Bo Duteweert en een blokpunt van Lisanne de Krosse maakten de  21-25 en 1-2 perfect.

SV Dynamo scoorde 23 eigen punten en gaf er 10 weg. Krekkers kwam tot 11 eigen punten en gaf er maar 2 weg.

Dan maar in de vierde set, dan maar via de tiebreak! Dat moet de thuisploeg gedacht hebben want ze begonnen overweldigend aan die vierde set. Met 8-3, na een paar harde rake klappen van Eline Goossen en een blokpunt van Rianne Nijhof hadden ze al vroeg in de set een mooie voorsprong te pakken.  Maar die brokkelde langzaam af.

Met name Joyce Wassen sloeg de ene na de andere bal vanaf linksvoor raak. Na de 12-11 nam Dynamo de leiding bij 12-14, na twee kadootjes van de thuisploeg,  over. In het verdere vervolg van de set ging Krekkers te vaak in de fout om de spanning terug te brengen of om deze erin te houden. Dynamo hield afstand (13-17, 15-20, 17-23) en kwam eigenlijk zonder in de problemen te komen ongeschonden aan de finish.

Met 16 eigen en 9 gekregen punten was Dynamo ook deze set beter dan de thuisploeg, die tot 12 eigen punten kwam en er 7 kreeg.