Vizier op volleybal

 

Bodde en Schutte naar 2de Bundesliga

VoV, 07-06-2019. 14:11 uur. SCU Emlichheim, uitkomend in de 2de Bundesliga,  heeft al heel lang een ‘Nederlandse traditie’ voor wat betreft de inbreng van Nederlandse speelsters in hun eerste damesteam. Afgelopen seizoen waren diagonaal Manon Doornenbal en spelverdeelster Danique Aardema de vertegenwoordigers van het rood – wit – blauw.

In een verder verleden speelden Melissa Maat, Leone Wiersma, Kitty Sanders en Oranje spelverdeelster Laura Dijkema er al, en als we ons goed herinneren maakte ook beachvolleybalsters Madelein Meppelink ooit al deel uit van de eerste dames selectie daar.

Volgend seizoen wordt het vertrek van Doornenbal en Aardema ingevuld met de komst van passer / loper Jopke Schutte (foto onder) en diagonaal Jorieke Bodde (foto boven), die afgelopen seizoen beiden in de Eredivisie voor Springendal Set – Up ’65 uit Ootmarsum de ballen tegen de vloer sloegen. Met de ploeg uit Ootmarsum haalden ze de kampioenspoule en werden daarin na een sterke periode in de thuiswedstrijden derde van Nederland.

Op de SCU website is te lezen over de nieuwelingen dat  Jorieke en Jopke twee speelsters zijn die de ploeg weer verder vooruit zullen brengen. Belangrijk is ook dat ze qua karakter en instelling prima in het team passen, aldus de SCU site.

Via een onderling oefenduel Set-Up vs SCU werd de staf van Emlichheim opmerkzaam op het jeugdige duo, daarna wisten beiden in een aantal proeftrainingen de bij Emlichheim verantwoordelijken voor het transferbeleid ook te overtuigen.  Een mooie bijkomstigheid is dat Jopke Schutte in Uelsen (DLD) woont en al in Duitsland bij SV Olympia Uelsen gespeeld heeft. Jopke was vaker als toeschouwer bij SCU aanwezig en kent de ploeg en de club wel. Volgend seizoen verruilt ze dus de tribune voor het speelveld in de Vechtetalhalle. Het kijken naar de punten wordt dan het zelf maken.

Net als Jopke Schutte traint ook Jorieke Bodde al enige tijd met de SCU selectie mee. Jorieke neemt de diagonaalpositie van Manon Doornebal over. Jorieke beschouwt de transfer naar Emlichheim als haar eerste stap om via een buitenlandse vereniging zich als mens en als volleybalster verder te ontwikkelen. Bij SCU zijn ze blij met deze Nederlandse aanwinsten en hebben er vertrouwen in dat beide speelsters een wezenlijke bijdrage zullen leveren in de verdere ontwikkeling van het team.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website SCU Emlichheim. Foto website Set-Up ’65,