Nog net geen ‘do-or-die’ voor Oranje (m)

VoV, 08-06-2019. 5:05 uur. Halverwege de poulefase van de European Golden League (EGL) is er in poule B nog niets beslist. Nederland staat met twee overwinningen uit drie wedstrijden op een tweede plaats achter Spanje, dat ook twee keer wist te winnen tot nu toe. Kroatië en Estland liggen op de loer met ieder een zege op zak, zoals uit onderstaande stand blijkt:

1. Spanje 2-7, 2> Nederland 2-5, 3> Kroatië 1-4 en 4> Estland 1-2

Zondag speelt Oranje in Koog aan de Zaan tegen Spanje, een wedstrijd waarin een grote stap gezet kan worden richting de Final Four. Een dag eerder reist Kroatië naar Estland voor hun onderling duel. Zij spelen zaterdagavond om 20:00 uur plaatselijke tijd.

Spanje zal gebrand zijn op revanche. Nederland wist vorige week woensdag in Soria de Spaanse armada af te houden en in vijf sets te zegevieren. Met 1-1 in sets op het scorebord kon Oranje een achterstand van vijf punten in de derde set ombuigen naar 24-26 winst. Spanje won de vierde set met 25-22, Nederland de tiebreak met 12-15.

Final Four organisator Estland begon de EGL zonder zijn sterren, maar die zijn vanaf nu aan de ploeg toegevoegd in aanloop naar de finales die op 21 en 22 juni in de hoofdstad Tallinn worden gespeeld. De Esten gaan in de tweede helft van de groepsfase dus nog een belangrijke rol spelen in de uitkomst van de poule.

gh @ VoV, bron website Nevobo. Foto CEV.