Vizier op volleybal

 

Bongaerts klopt Baijens. Corona bij Stuttgart.

VoV, 20-10-2020. 6:30 uur. Spelverdeelster Britt Bongaerts van LKS Lodz speelde gisteren in de Poolse Tauron Liga met haar ploeg tegen Chemik Police van Indy Baijens. Beide ploegen hebben zich ook geplaats voor de poulefase van de Champions League.

Het werd in de eerste en tweede set een ongelijke strijd, met Lodz als winnaar. In set één ging het nog tot 5-5 gelijk op, daarna nam de ploeg van Bongaerts afstand naar 12-7 en 15-9. Chemik Police wist terug te komen naar 20-18 en 21-19, maar kreeg de aansluitende treffer niet tegen de vloer en verloor met 25-19.

In de tweede set was het na 7-1 wel duidelijk dat de ploeg van Indy Baijens het opnieuw heel lastig zou krijgen. Dat werd ook waar, via 12-5 en 19-10 won Lodz met 25-14.

In set drie ging Chemik Police met 0-4 vlot aan de leiding, kreeg echter bij 6-9 een serie tegen waardoor het met 13-9 achter kwam. Vanaf 16-16 tot 24-24 ging het gelijk op, Chemik Police kwam op setpoint bij 25-26, waarna drie scores op rij Lodz de winst brachten.

Britt Bongaerts kreeg het hoogste ‘rapportcijfer’ (6.4) bij Lodz, speelde de hele wedstrijd en scoorde 3 keer. Indy Baijens werd er in de tweede set ingewisseld en bleef in de derde staan. Ze scoorde 1 keer. Met 49 om 29 punten was Lodz aanvallend de veel betere partij. Lodz is de nummer drie in de stand, Chemik Police staat achtste.

Duitsland: MTV Stuttgart, de ploeg van Juliët Lohuis en Hester Jasper, maakte bekend dat de thuiswedstrijd tegen VfB Suhl aanstaande zaterdag niet doorgaat. Meerdere speelsters zijn besmet met corona en zijn in quarantaine. Bij Stuttgart gaat men ervan uit dat volgende week maandag weer voor het eerst met de volledige selectie gezamenlijk getraind kan worden, tot dan werken alle speelsters een persoonlijk trainingsprogramma af.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.