MVP titel voor Ana Mebus en Eline Timmerman

VoV, 19-10-2020. 12:37 uur. Gisteren informeerden we u over hoe de Oranje dames  internationals het met hun buitenlandse clubs deden, vandaag kijken we naar de overige in het buitenland spelende landgenotes.

Zwitserland: Spelverdeelster Ana Mebus leidde haar ploeg Power Cats Düdingen afgelopen zaterdag naar een 3-0 zege op Val-de-Travers via de setstanden 25-15, 26-24 en 25-19. Düdingen neemt op de ranglijst nu de tweede plaats in achter Pfeffingen.  Mebus scoorde 4 keer, waarvan 3 keer blokkerend. Zij werd tot MVP van de wedstrijd gekozen. De spelverdeling bij Val-de-Travers lag de hele wedstrijd in handen van Lotte Groninger. Zij maakte 3 punten. Aanvallend maakten de Power Cats met 42 om 29 punten het verschil.

Duitsland: De topper in de Bundesliga tussen Potsdam en SSC Schwerin eindigde in een 2-3 zege voor Schwerin. Via 8-15 in de vijfde set. Femke Stoltenborg had vier invalbeurten, Nicole Oude Luttikhuis één. Schwerin had 17 punten voordeel (61/78) op de eigen score en 13 punten nadeel in de foutenlast (24/37). Schwerin is koploper van de Bundesliga.

Ladies in Black Aachen won thuis met 3-1 van Erfurt, met bij Aachen een prima op dreef zijnde Eline Timmerman (foto boven). Ze nam 18 punten voor haar rekening, waarvan ze er 6 blokkerend maakte. Zij werd tot MVP van de wedstrijd gekozen. Aachen staat derde op de ranglijst.  Na de 19-25 van Erfurt in de derde set pakte Aachen met 25-20 de winst. Blokkerend (15/10) en via de foutenlast (18/31) maakten ze het verschil.

VfB Suhl verloor thuis met 1-3 van SC Dresden. Midspeelster Laura de Zwart stond vier sets in de basis en scoorde 6 keer, Dagmar Boom begon in de eerste set in de Starting Six maar moest, met uitzondering van een invalbeurt in de tweede set, daarna met een plaats in de wisselhoek genoegen nemen. Ze scoorde niet. Suhl staat 7de in de stand.

Frankrijk: Het duel tussen de voormalige Sneek speelsters Paula Boonstra (Paris St. Cloud) en Nynke Oud (Chamalières) eindigde in het voordeel van de ploeg uit de lichtstad. Met 3-1 wonnen ze, het was in de derde (30-32) en vierde set (27-25) wel een strijd die in evenwicht was. Diagonaal Boonstra scoorde 16 keer, spelverdeelster Oud stond 3 sets in de basis en maakte 1 punt. Paris staat tweede, Chamalières elfde.

Tessa Polder droeg 12 punten bij aan de 3-2 winst van haar ploeg Mulhouse op Marcq-en-Baroeul. Het werd 15-11 in de vijfde set. Mulhouse is de nummer drie van de ranglijst.

Lynn Blenckers verraste met St. Raphael. Zij wonnen met 0-3 bij Mougins, dat het ‘une soirée a oublier’ vond. Een avond om snel te vergeten. Daar zullen Lynn en haar team wel anders over denken. St. Raphael is de nummer tien in de stand.

Italië: Annick Meijers ging met Chieri op bezoek bij Casalmaggiore en liet de thuisploeg met lege handen achter. Chieri won met 0-3 en had met 48/65 overduidelijk de beste eigen score. Meijers kwam via één invalbeurt in actie, scoren deed ze niet. Chieri is de nummer vijf op de ranglijst.

Finland: Anniek Siebring won uit met LP Viesti met 1-3 bij Oriveden Ponnistus. Met ruim (11-25 in de tweede) en minimaal verschil (23-25 in de vierde) set. Ze scoorde 15 keer, na 6 wedstrijden staat haar ploeg met 14 punten op de derde plaats.

Voor de resultaten en prestaties van de oranjes speelster in buitenlandse dienst verwijzen wij u naar ons artikel van gisteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Volley Düdingen en Ladies in Black, Aachen.