Vizier op volleybal

 

Wat deden de NL-internationals (m)?

VoV, 19-10-2020. 6:01 uur.  De Oranjespelers, zoals die vermeld staan op de Nevobo site, waarbij de foto niet aansluit bij de namen van de selectie, zijn actief in het buitenland en worden dus (nog) niet geconfronteerd met uitgestelde wedstrijden of competities. We geven even korte info over de resultaten van club en prestaties van de spelers.

Gijs van Solkema, spelverdeler bij Polonia London in Engeland, kwam na een verloren driekamp in de voorronde van de Champions League nog niet in actie in de Engelse competitie.

Wessel Keemink, spelverdeler waarvan de club ons niet bekend is.

Just Dronkers, libero bij Maaseik in België, kwam dit seizoen alleen nog maar in actie tegen Achel. Achttien opslagen kreeg hij te verwerken, twee keer ging het mis. Maaseik staat op de Tweede plaats en komt op 24 oktober weer in aktie, als corona het goedvindt.

Wouter ter Maat, diagonaal bij het Turkse Ziraat Bankasi in Ankara, had afgelopen weekend geen wedstrijd op het programma staan. Zij speelden op 4 oktober hun laatste competitieduel.

Nimir Abdel-Aziz, diagonaal bij Trentino in de Italiaanse Serie A1, speelde thuis tegen koploper Perugia van Thijs ter Horst. Abdel-Aziz verloor met 1-3, na de winst in de eerste set pakte Perugia de volgende drie. De vierde met 25-27. Abdel-Aziz scoorde 24 keer, ex-international en Trentino collega Dick Kooy kwam tot 16 treffers. Trentino staat 7de op de ranglijst.

Michael Parkinson, midspeler bij Toulouse en daar collega van Gijs Jorna, won de laatste wedstrijd met 3-1 van Nantes. Parkinson scoorde 7 keer, 3 keer blokkerend en de overige 4 aanvallend. Toulouse staat 8ste (3-5)

Fabian Plak, midspeler bij Nancy in de Ligue B in Frankrijk, staat na één gespeelde en gewonnen wedstrijd op de vijfde plaats. Op 20 oktober komen ze voor de tweede keer in actie.

Luuc van der Ent, midspeler bij WWK Volleys Herrsching in de Bundesliga, kwam afgelopen weekend voor het eerst in actie. Ze speelden tegen Grizzlys Giessen, waar landgenoot Stijn van Tilburg speelt. Van de Ent won met 1-3 en nam totaal 14 punten voor zijn rekening. Van Tilburg scoorde 18 keer.

Tim Smid, midspeler in België bij Achel, verloor met zijn ploeg van Maaseik (1-3, 8 keer scoorde hij) en met 2-3 van Menen. In dat duel scoorde hij 5 keer. Zij collega en ex-international Thomas Koelewijn nam 12 punten voor zijn rekening in die wedstrijd. Achel staat vijfde op de ranglijst.

Thijs ter Horst, passer loper bij Perugia in Italië, won gisteren de uitwedstrijd bij Trentino van Nimir-Abdel-Aziz met 1-3. 22-25, 17-25 en 25-27 maakten de 25-17 uit de eerste set ongedaan. Ter Horst scoorde 13 keer. Perugia is de ongeslagen koploper in Italië na 6 wedstrijden. De eigen score van de teams bedroeg 68/62, de foutenlast 32/21.

Maarten van Garderen, passer loper bij Ziraat Bankasi en daar collega van Wouter ter Maat, kwam ook op 4 oktober voor het laatst in actie in de competitie.

Gijs Jorna, passer loper bij het Franse Toulouse en collega van Michael Parkinson, scoorde in het duel tegen Nantes 12 keer. 1 ace, 2 blokpunten en 9 keer via de aanval.

Robbert Andringa, passer loper spelend in Polen bij Olsztyn, won het laatste competitieduel met 3-2. 2 aces, 2 blokpunten en 7 aanvallende scores nam hij voor zijn rekening. Na 6 wedstrijden staat Olsztyn op de tiende plaats.

Ewoud Gommans, passer loper bij het Roemeense Craiova, zal voor het eerst op 24 oktober met zijn ploeg in actie komen. Dan begint daar het seizoen 2020-2021.

Jelte Maan, passer loper bij Maaseik, won de eerste twee wedstrijden van het nieuwe seizoen. Met 1-3 bij Achel en 3-0 thuis tegen Lindemans Aalst. Hij scoorde respectievelijk 13 en 6 keer. Maaseik staat tweede, met hetzelfde aantal punten als Roeselare.

Dat was ’t wel.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.