Vizier op volleybal

 

Wat deden de NL-internationals (v)?

VoV, 18-10-2020. 19:08 uur.  De speelsters van ons Oranje zijn zonder uitzondering actief in het buitenland en worden dus (nog) niet geconfronteerd met uitgestelde wedstrijden of competities. We volgden de speelsters van de selectie, zoals die op de Nevobo site staat, om te zien hoe hun prestaties en die van hun club afgelopen weekend/ periode waren.

Laura Dijkema, spelverdeelster bij het Russische Lokomotiv Kaliningrad, won met 3-2 van Krasnodar via 15-13 in de vijfde set, nadat na de eerste set 25-23, 23-25 en 25-27 als setstanden op de borden kwam. Kaliningrad staat 8ste (4-5) koploper is Dynamo Kazan (7-17).

Britt Bongaerts, spelverdeelster bij het Poolse LKS Lodz, speelt morgenavond tegen Chemik Police, de ploeg van midspeelster Indy Baijens. Lodz staat zesde, Chemik Police achtste. We laten u nog weten hoe dit is afgelopen.

Kirsten Knip, libero zonder club heeft een volleybal pauze genomen tot 31 december 2020.

Myrthe Schoot, libero bij Rote Raben Vilsbiburg, ging vandaag met haar ploeg op bezoek bij USC Münster, waar Teun Buijs trainer/ coach is en Sarah van Aalen en Demi Korevaar NL long list internationals zijn.  Schoot, die al enige tijd meniscusproblemen heeft, speelde niet, haar ploeg won met 2-3. Bij Münster scoorde Demi Korevaar 14 keer, Sarah van Aalen maakte 1 punt. Ze stond 2 sets in de basis zes en had daarna nog een invalbeurt.

Lonneke Slöetjes, diagonaal zonder club heeft volleybal pauze genomen tot 31 december 2020.

Floortje Meijners, diagonaal bij Monza, had dit weekend vrijaf. Haar ploeg kwam dus niet in actie. Monza staat op de 6de plaats op de ranglijst.

Robin de Kruijf, midspeelster bij Conegliano, ging vandaag op bezoek bij Perugia van collega international Nicole Koolhaas. En won er met 0-3 (18, 15, 21). In de derde set werd het nog even spannend toen de thuisploeg van 15-20 terugkwam tot 19-20, even kon aanklampen (tot 21-22), maar geen weerwoord had op de ‘hattrick’ van Conegliano aan het eind van de set. De Kruijf scoorde 8 keer, haar ploeg blijft koploper in Italië.

Yvon Beliën, midspeelster bij Firenze in Italië, speelde thuis tegen Trentino. Na de 16-25, 25-17 en 22-25 moest haar ploeg vol in de beugels voor de tiebreak. Via 6-1 en 16-4 en 21-10 lukte dat met veel overmacht. Het werd 25-12. Met 8-3 werd er in de tiebreak van speelhelft gewisseld, met 15-4 ging de winst naar Firenze. Blijkbaar was het lek na drie sets boven water. Yvon Beliën scoorde totaal 17 keer.  Firenze is de nummer 9 van de ranglijst.

Nicole Koolhaas, midspeelster bij Perugia, had vandaag Robin de Kruijf met Conegliano tegenover zich staan aan de andere kant van het net. Perugia leed een 0-3 nederlaag tegen de oude en nieuwe koploper. Alleen in de derde set kwamen ze boven de twintig puntengrens uit (21-25). Koolhaas scoorde totaal 2 keer. Perugia staat 11de.

Juliët Lohuis, midspeelster bij MTV Stuttgart, speelde met haar team op 4 oktober de eerste en laatste competitiewedstrijd in de Bundesliga. Ook dit weekend kwamen ze niet in actie. Waarschijnlijk vanwege de Champions League voorronde tegen Dynamo Moskou, welke uitwedstrijd wegens corona gecanceld werd. Stuttgart komt op 24 oktober weer in de Bundesliga binnen de lijnen.

Anne Buijs, passer loper bij het Braziliaanse Dentil/ Praia Club, is nog niet aan het seizoen begonnen. Op 11 november staat de eerste wedstrijd van haar ploeg gepland.

Celeste Plak, passer loper zonder club heeft een volleybal time out genomen tot 31 december 2020.

Nika Daalderop, passer loper bij Novara, speelde zaterdagavond tegen Brescia, de ploeg van Marrit Jasper. Novara won met 3-0 (18,16,16). Daalderop, die stevige concurrentie heeft van de Belgische Herbots (gisteren 10 punten, aanvallende score 82%), Bosetti (16 punten, 58%) en Smarzek (19 punten, 62%) kwam als wissel één keer binnen de lijnen en scoorde daarin één punt. Novara bezet de 4de plaats op de ranglijst.

Marrit Jasper, passer loper bij Brescia, speelde gisteravond tegen Novara van Nika Daalderop. Ze verloor met 3-0 en begon in de eerste en derde set in de basis, terwijl er in de tweede een invalbeurt was. Ze scoorde 5 keer (29% aanvallend). Brescia is de nummer 12, voorlaatste, in de stand.

Maret Balkestein – Grothues, passer loper bij het Turkse Aydin, is van haar enkelblessure voldoende hersteld om weer deel uit te maken van de basis zes. Ze ging met haar ploeg op bezoek bij Nilüfer en verloor. Met 3-1. De derde set ging met 17-25 naar Aydin, in de vierde duurde het tot 30-28 voordat de strijd beslist was. Grothues scoorde 13 keer.

Dat was ‘t.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.