Vizier op volleybal

 

Boonstra en Clerkx samen bij Asterix Avo

VoV, 05-05-2019. 5:35 uur.  De Belgische kampioen Asterix Avo steekt haar ambitie voor het seizoen 2019 – 2020 niet onder stoelen of banken. Voor het volgende seizoen hebben zij hun selectie al rond. Tot die selectie behoort opnieuw de Nederlandse diagonaal Paula Boonstra (foto boven). Zij krijgt gezelschap van passer loper Lieke Clerkx (foto onder), die overkomt van Amigos Zoersel, dat zich uit de Liga A terugtrok. Clerckx speelde eerder in Nederland bij VC Weert en Peelpush.

Nieuwelingen bij Asterix Avo voor het volgend seizoen zijn spelverdeelsters Jutta van den Vyver (komt over van Lendelede) en Lien van Geertruyden, die van de Volleybalschool Vilvoorde naar de titelhouder komt. Verder komen van de Volleybalschool Vilvoorde Caitlin van de Perre, Bente Deckers en Pauline Martin. Van VDK Gent komt passer loper Manon Stragier over en libero  Anne Valkenborg  verruilt Datovoc Tongeren voor Asterix Avo.

Blijvers zijn de passer loper Justine D’Hondt, de midspeelsters  Silke Van Avermaet, Marlies Janssens, Anke Waelkens, de diagonaal Paula Boonstra en libero Britt Rampelberg.  Kris Vansnick is de nieuwe hoofdtrainer / coach, hij volgt Gert VandeBroek op, die sportief directeur wordt.

Asterix Avo benadrukte de ambitie om komend seizoen het opleidingsproject, opgestart in 2008, verder voort te zetten.  De club wil de optimale omgeving creëren om volleybalsters verder te ontwikkelen tot topspeelsters.  Dit vernieuwde en verjongde team sluit volledig aan bij de principes van dit topsportproject, en de begeleiding van jonge Belgische talenten. Ze hebben 100% de ambitie om te gaan voor de Belgische titel en beker, en ook om Europees een mooi parcours af te leggen.

gh @ VoV, bron o.a. website Asterix Avo. Foto CEV / archieffoto Wim Simons van Lieke Clerkx.