Vizier op volleybal

 

Bouter / Varenhorst winnen in Utrecht

VoV, 04-06-2018. 6:11 uur. Bij de mannen ging de zege in Utrecht naar Jasper Bouter en Christiaan Varenhorst. In een spectaculaire finale wonnen ze met 2-1 van de Brazilianen Neilton Moises Santos Merces en Harley Marques Silva.

De Brazilianen waren in de halve finale te sterk voor de grote favoriet: Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen. Het publiek was er even stil van, de teleurstelling was groot. Bouter en Varenhorst lieten zich uiteindelijk niet aftroeven door de Brazilianen, maar het massaal aanwezige publiek kreeg wel een spannende finale met drie sets voorgeschoteld.

In de beslissende derde set was de lange Varenhorst met zijn sterke blokkering heel belangrijk. Bouter was verdedigend erg sterk en beide spelers van Beachvolleybal Team Nederland waren foutloos in de derde set en die veroverden ze dan ook zeer overtuigend met 15-6. Varenhorst was blij met de eindzege en blikte meteen vooruit. “We hebben lekker gespeeld en het is geweldig om in Utrecht te mogen spelen voor een geweldig, enthousiast publiek. Dit smaakt naar meer, super dat we over ruim een maand tijdens het DELA EK Beach op de Neude in deze stad spelen.”

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen herstelden zich van de zure nederlaag in de halve finale. Ze veroverden het brons door Kjeld Broekema / Erik van der Schaaf te verslaan in de ‘troostfinale’.

gh @ VoV, bron en foto’s via persbericht  Gijs Dieleman van Sportworx