Vizier op volleybal

 

Stubbe / Van Iersel winnen in Utrecht

VoV, 04-06-2018. 6:07 uur. Joy Stubbe en Marleen van Iersel hebben de DELA Eredivisie Beach Utrecht op hun naam geschreven. De beachvolleybalsters wonnen op overtuigende wijze, ze verloren geen enkele set en moesten alleen in de eerste set van de finale, tegen Sophie van Gestel en Marloes Wesselink, diep gaan.

Stubbe en Van Iersel kwamen voor het eerst dit seizoen in actie tijdens de DELA Eredivisie Beach en ze waren blij dat ze tussen alle toernooien in het buitenland nu weer eens voor het eigen publiek speelden. Ze begonnen in de kwartfinale tegen Emi van Driel en Raisa Schoon. Dat leverde een mooie strijd op waarin Stubbe en Van Iersel op de belangrijke momenten hun klasse toonden: 21-17 en 21-18. In de halve finale stond Van Iersel tegenover twee oud-teamgenoten te staan waarmee ze in het verleden Europees kampioen werd: Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

De wedstrijd tussen de twee internationale topteams werd heel spannend, wederom sloegen Stubbe en Van Iersel op de essentiële momenten toe: 21-16 en 21-19 en daarmee was de finale een feit. In de strijd om de titel rekenden ze af met Van Gestel en Wesselink. In de eerste set moesten ze daar wel diep voor gaan, die eindigde na een spannende slotfase in 25-23. In de tweede set waren Stubbe en Van Iersel duidelijk een maatje te groot, ze wonnen met 21-14.

Stubbe keek tevreden terug: “We hebben goed gespeeld hier in Utrecht, we hadden in alle duels weinig fouten achter elkaar. We waren erg geduldig en zagen alle tegenstanders als goede spelers waardoor we hard voor elk punt moesten werken. Complimenten aan de organisatie, het was weer een supertoernooi.”

Keizer en Meppelink veroverden het brons, ze wonnen in de kleine finale van het Duitse topteam Borger / Kozuch.

gh @ VoV, bron en foto via persbericht  Gijs Dieleman van Sportworx.