Bovo blijft puntloos in Wierden

VoV, 09-10-2017. 6:31 uur.  Een aantal weken geleden hadden de dames van Bovo al gespeeld tegen de tegenstander van vandaag, WVC Volley uit Wierden. Op die 16e september werd er gestreden om een eerste plek op het bekertoernooi. In een spannende wedstrijd met goed spel van beide teams, wist Bovo met 2-1 te winnen en daarmee ook het toernooi op haar naam te zetten. Drie weken later stonden beide teams weer tegen over elkaar, nu voor de derde competitie wedstrijd.

Er werd afgelopen maandag goed getraind! Op de midpositie werden de puntjes nog even op de spreekwoordelijke i gezet. Vanuit de beker werd er meegenomen dat deze mid dames flink aan de bak zouden moeten tijdens het snelle spelletje van WVC Volley. Donderdag was de zaal bezet en werd er een oefenwedstrijd gespeeld in Wehl. Hier viel helaas Elsemiek geblesseerd uit tijdens een landing op de scheidsrechtersstoel.

Met een debuut voor Silke in de basis werd er dus gestart tegen WVC Volley. Met een goede service wist Volley de eerste paar punten al uit te lopen tot 6-1. Bovo herpakte zich en wist goed mee te spelen met het snelle spelletje van de dames uit Wierden. Helaas was de eerste achterstand al te groot en bleef het gat van zo’n vijf punten de gehele set.

Zoals de eerste set verliepen ook de tweede en derde set. De hele tijd werd er naar een achterstand gekeken en konden de Bovo dames net niet aanklampen bij Volley. Volley had een strakke service en wist de ballen zorgvuldig en gevarieerd te scoren. Tijdens de vierde set was de energie er bij Bovo uit en kwamen de dames niet meer tot scoren.

In één wedstrijd is Bovo dames 1 van een gedeelde tweede plek afgezakt naar de achtste  plek. Gelukkig is dit pas de derde competitie wedstrijd en ligt alles nog heel dicht bij mekaar. Het was een wedstrijd waarin we veel geleerd hebben en weer verder op kunnen trainen en bouwen. Zaterdag 14 oktober speelt Bovo weer thuis in hun roze arena.

Fotograaf Jan van den Noort was bij de wedstrijd present en maakte er een mooie reportage van. De link naar het album met de fotobestanden staat hieronder.

gh @ VoV, verslag van Janne Luimers, De Hofnar-Bovo dames 1. Foto Jan van den Noort.