Set- Up ’65 D2 wint eerste thuisduel

VoV, 09-10-2017. 8:43 uur. Zaterdag 7 oktober was het dan eindelijk zover, onze eerste thuiswedstrijd van dit seizoen!  We begonnen deze zaterdag met een lunch samen met onze ouders en aanhang, om zodoende kennis met elkaar te maken en gezellig bij te kletsen. Met deze hele club hebben we vervolgens de wedstrijdvoorbespreking gedaan, waarbij Lesley de ouders en aanhang heeft meegenomen in onze voorbereiding op een wedstrijd.

Deze gelegenheid was voor de ouders en aanhang een interessante en leuke bijkomstigheid, omdat ze ons normaal gesproken alleen maar in het veld zien spelen. Daarnaast hoorden en zagen ze natuurlijk ook nieuwe dingen, zoals bijnamen van onze speelsters, door ons opgestelde individuele doelen en onze “everybody touch” yell!

Voor de wedstrijd hebben we de teamfoto gemaakt met onze nieuwe wedstrijdkleding gesponsord door Ilse Damhuis Stijlvol Wonen | Projectinrichting, waarna we vervolgens eindelijk konden beginnen aan de wedstrijd tegen Sudosa Desto uit Assen. Helaas moesten Anne ten Dam en Anne Hesselink aan de kant blijven i.v.m. blessures, maar Jill Rouwers, uit dames 3, was daarentegen bereid om ons team te versterken. Damir Colo was daarnaast aanwezig als assistent coach om ons te voorzien van extra tips. Jill en Damir bedankt!

In de eerste set ging het gelijk op, waarbij knetterharde aanvallen, scherpe serves en mooie blokpunten werden afgewisseld met slordige foutjes. Het enthousiasme bleef echter sterk aanwezig, waardoor we met vertrouwen bleven spelen. Door een goede serveserie kwamen we op een ruime voorstand, waardoor we de eerste set met 25-17 konden afmaken.

De tweede set liepen we direct al tegen een achterstand op, maar kwamen we ook alweer snel terug waardoor we op een gelijke stand kwamen. Door sterke serves vanaf de kant van Sudosa – Desto kwamen we even niet tot punten scoren, maar door goede tips vanaf de kant, slim spelen en vechtvolleybal kwamen we weer terug tot een stand van 22-22. Een aantal fouten zorgde er helaas voor dat de set met 22-25 naar Sudosa Desto ging.

De derde set ging het weer gelijk op, maar door sterke aanvallen op mid, goede verdedigingsacties en kill – blocks kwamen we op een voorsprong die we deze set niet meer hebben weggegeven. Opnieuw was onze serve een sterk wapen, waardoor we de set met 25-17 konden afmaken.

De hele wedstrijd waren onze supporters al goed aanwezig op de tribune, maar tijdens de vierde set steunden ze ons nóg meer door zelfs met ons mee te gaan naar onze speelkant, supporters bedankt!! De vierde set begonnen we direct sterk. Deze set werd gekenmerkt door een knetterharde aanval van Ilse Kamphuis waardoor de libero van Sudosa Desto nét niet knock-out ging en een aantal merkwaardige en speciale wissels van Lesley. Sudosa Desto kon ons vervolgens de winst niet meer afpakken, wat resulteerde in 25-20 winst, waardoor we de wedstrijd met een 3-1 winst afsloten!

Na de wedstrijd was het ook tijd voor het eerste teamfeest van dit seizoen. Om de avond goed te starten hebben we eerst heerlijk gegeten bij Lesley’s favoriete restaurant, namelijk Aleandro. Vervolgens hebben we de avond voortgezet in huize Rouwers en Oldenzaal, inclusief drankjes, spelletjes, blauwe M&M’s, onze Set-Up’65 dames 2 noodle, “what happens in the Opel Zafira, stays in the Opel Zafira” stories en dansjes!

Aankomende week gaan we weer keihard trainen, want zaterdag 14 oktober staat alweer de volgende belangrijke wedstrijd op het programma. We spelen dan onze eerste streekderby van dit seizoen, namelijk om 16.30 tegen Dynamo Tubbergen in Tubbergen. Alle support is dan zeker weer welkom, dus we zien jullie graag volgende week weer! Tot dan!

VoV, 09-10-2017. Verslag door Mayke Schutte, Springendal Set-Up ’65 D2. Foto Facebook Set-Up D2.