Vizier op volleybal

 

Brescia bevestigt komst Marrit Jasper.

VoV, 03-07-2020. 14:50 uur. De officiële bevestiging heeft even op zich laten wachten sinds wij op Vizier op Volleybal op 17 mei 2020 de transfer van Marrit Jasper van Ladies in Black uit Aken naar Millenium Brescia aankondigden, maar nu is die er dan toch. De Friese passer loper speelde vier seizoenen in de Bundesliga, waarvan de afgelopen twee jaar in Aken en maakt nu de stap naar het Italiaanse volleybalwalhalla. Brescia eindigde in het afgebroken seizoen 2019 – 2020 op de elfde plaats in de Italiaanse Eredivisie.

Marrit begon haar volleybal carrière bij VC Sneek, waar ze tot 2016 speelde en ze alle drie te winnen Nederlandse prijzen (titel, beker supercup) won. Haar buitenlands avontuur begon in de Bundesliga bij Suhl, kreeg een vervolg in Dresden en werd na twee persoonlijk succesvolle jaren afgesloten bij de Ladies in Black in Aachen. In haar Duitse periode speelde ze zich ook in het Oranje Damesteam.

Marrit Jasper vertelde dat er na vier jaar Duitsland nu een nieuwe uitdaging op haar wacht. “Ik heb vele goede dingen gehoord over Brescia en over de Serie A1, waarin veel van mijn Oranje collega’s uitkomen/ uitkwamen.  Ik hoop dat we zo snel mogelijk zullen kunnen spelen en ik hoop een goede indruk te maken. Voor mij is het een nieuwe competitie, een nieuwe taal, alles is gewoon nieuw. Maar ik ben enthousiast en ik weet zeker dat ik me binnen een paar weken aan de omgeving zal aanpassen. Ik houd me nu in vorm met beachvolleybal en met de trainingen van het nationale team op Papendal.”

Eerder kwam ex-international Judith Pietersen ook al uit voor Brescia, Marrit Jasper wordt dus de tweede Nederlandse in de historie bij die club.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.