Vizier op volleybal

 

Supercup 2020 via Final Four format

VoV, 02-07-2020. 19:22 uur. De strijd om de Supercup 2020 wordt op zaterdag 3 en zondag 4 oktober eenmalig volgens het Final Four format gespeeld. De Supercup gaat normaliter tussen de bekerwinnaar en de landskampioen van het afgelopen seizoen. Omdat de competitie vanwege het coronavirus voortijdig moest worden beëindigd, werden er afgelopen seizoen echter geen teams landskampioen. Naast bekerwinnaars SAMEN.Lycurgus (heren) en Sliedrecht Sport (dames), mogen de beste drie teams uit de kampioenspoule meedoen aan het Supercup Final Four toernooi.

In de Final Four worden de halve finales gespeeld op zaterdag 3 oktober. De bekerwinnaar geniet een voordeel, deze wordt in de halve finale gekoppeld aan de nummer vier van de kampioenspoule.

De Final Four zal plaatsvinden op neutraal terrein. De speellocatie wordt binnenkort gepubliceerd. De Supercup Final Four is de opening van het nieuwe Eredivisieseizoen. Een week na de Supercup staan de eerste competitiewedstrijden op het programma.

Stand top vier in de kampioenspoule dames bij de voortijdige voor beëindiging competitie: 1> Apollo 8, 2> Sliedrecht Sport (bekerwinnaar), 3> Eurosped en 4> VC Sneek. Bij de heren was de situatie als volgt: 1> Draisma Dynamo, 2> Amysoft Lycurgus, 3> Active Living Orion en 4> Sliedrecht Sport.

Programma halve finales dames: Sliedrecht Sport vs. VC Sneek en Apollo 8 vs. Eurosped Bij de mannen Amysoft Lycurgus vs. Sliedrecht Sport en Draisma Dynamo vs. Active Living Orion.

gh @ VoV, bron Nevobo. Foto Jan van den Noort.