Vizier op volleybal

 

Brons in Warschau en vijfde bij EK U18

VoV, 05-09-2021. 6:01 uur. Het BTN-duo Leon Luini/ Thijs Nijeboer sloten het 1* FIVB World Tour toernooi in Warschau met een derde plaats af. Ze wonnen de kleine finale, nadat ze in de halve finale in drie sets het onderspit dolven tegen een Fins duo.

In de halve finale waren de Finnen Nurminen en Siren te sterk: nadat beide duo’s zich een set de betere hadden getoond (17-21, 21-15) gin de derde set met 10-15 naar het Finse tweetal. In de strijd om het brons waren de Israëliërs River Day en Kevin Cuzmiciov de tegenstanders. De eerste set leverde een vlotte en ruime zege op (21-14), in de tweede was er meer weerstand, maar niet genoeg om Luini/ Nijeboer een derde set af te dwingen. Met 21-19 pakten zij het brons.

Noa Sonneville en Maren de Jong behaalden op de laatste dag van het EK Beach U18 in Ljubljana de vijfde plaats, waarmee ze tevens het ticket voor het WK U19 van volgend jaar pakten. De uitschakeling voor het spelen om de medailles bij het EK U18 kreeg nog een vervolg voor het NL-duo omdat er een ticket voor het WK U19 te verdienen was voor het duo dat als vijfde zou eindigen.

In hun openingsduel op zondag maakten Sonneville/ de Jong korte metten met een duo uit Cyprus. In de eerste set kreeg de tegenstander 7 punten mee, in de tweede kwamen ze tot 12 op het scorebord. De strijd om plek vijf was daarna een duel, dat twee nagenoeg even sterke tweetallen aan weerszijden van het net had. Maar Sonneville/ de Jong waren net dat tikkeltje beter c.q. in de set finales net dat tikkeltje effectiever. Met 21-19 en 25-23 pakten zij hun tweede zege van de dag en daarmee de belangrijke vijfde plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.