Vizier op volleybal

 

Brons voor Immers/ Luini in Montpellier

VoV, 29-08-2020. 20:25 uur. Via twee zeges in het kwalificatietoernooi hadden Matthew Immers en Leon Luini zich in het ÉÉN STERREN  TOERNOOI van Montpellier geplaats voor het hoofdtoernooi. Ze versloegen eerst een Portugees duo (met 2-0 via 21-19 en 21-15) en daarna stuurden ze het als nummer 1 geplaatste Zweedse tweetal Appelgren/ Hermann via een 15-10 zege in de derde set naar huis.

De loting voor het hoofdtoernooi plaatste Immers/ Luini in poule C, die ze met twee 2-1 zeges (via 16-14 en 17-15 in de beslissende derde set) als eerste afsloten, waardoor ze rechtstreeks naar de kwartfinale gingen.

Hun tegenstanders daarin Ranghieri/ Sablone moesten hun partij in de tweede set staken vanwege een in de eerste set opgelopen blessure van Alex Ranghieri, waardoor Immers/ Luini zich makkelijk plaatsten voor de halve eindstrijd. Met de mogelijkheid om de opvolgers te worden van Boermans/ Boehlé, die vorig jaar Montpellier op hun naam schreven.

Echter in de halve finale kwam er een kink in de kabel. Het Franse duo Aye/ Gauthier was daarvoor verantwoordelijk. De Nederlanders verloren afgetekend met 21-16 en 21-13. In de eerste set maakten ze nog een achterstand ongedaan maar in de tweede lukte het niet de Fransen pootje te lichten en een tiebreak af te dwingen. Brons was dus nog het maximaal haalbare.

In de wedstrijd om het brons versloegen zij de Fransen Platre/ Loiseau met 2-0.  Het Oranje duo begon sterk, stond bij de technische time out in de eerste set met 13-8 voor, het verschil slonk nog wel, mede door wat eigen fouten, maar aan het eind was er net genoeg over voor de 21-19 winst.

De tweede set kende aanvankelijk een vergelijkbaar verloop. Na de 13-8 tussenstand bij de verplichte pauze pakten de Fransen 10 punten tegen de Nederlanders 3, waardoor een tiebreak op handen leek. In de spannende setfinale kwam Oranje met een ace van Luini via de netrand op 22-21, de aan de verkeerde kant van de lijnen geslagen bal door de tegenstander maakte 24-22.

En daarmee was de eerste medaille voor het duo Immers/ Luini in de World Tour een feit.

 

gh @ Vizier op (Beach)volleybal. Foto CEV.