Vizier op volleybal

 

De halve finales in Heerenveen

VoV, 29-08-2020. 20:03 uur. Na het NK van vorig weekend in Scheveningen streek de Nederlandse Eredivisie Beachvolleybal neer in Heerenveen. Met in de diverse poules de favorieten, die eerder in het seizoen (Zaanstad, Almelo en weer Zaanstad) deze rol hadden waargemaakt, bevestigd of opgespeld hadden gekregen.

In poule A bij de dames speelden de kersverse Nederlandse kampioenen Schoon/ Stam (twee keer 2-0 winst in de poule), in poule B de zusjes van Driel (twee keer 2-0 winst in de poule), in poule C het duo Priem/ Wouters (twee keer 2-0 winst in de poule) en in poule D was Piersma/ Stubbe (twee keer 2-0 winst in de poule) de te kloppen ploeg.  Hetgeen dus geen van de andere teams lukte. De favorieten lieten zich niet verrassen!

Deze vier duo’s plaatsen zich allemaal rechtstreeks voor de kwartfinale. Daarin kregen ze gezelschap van de drie beste nummers twee, die daarvoor onderling een tussenronde speelden, en van de Nederlandse Queens of the Court, die titel wonnen ze vorige week bij het NK, Keizer/ Meppelink.

De kwartfinales kenden de volgende uitslagen:

  • Priem/ Wouters vs. Piersma/ Stubbe: Via twee keer 19-21 won het duo Piersma/ Stubbe.
  • Emi en Mexime van Driel vs. Piersma/ Poiesz (één van de drie beste nummers twee) werd via 21-12 en 21-15 een zege voor de zusjes van Driel.
  • Schoon/ Stam vs. Juliette van Duijnhoven/ Ruth Scheuvens (één van de drie beste nummers twee) werd via 21-12 en 21-18 door de kersverse Nederlandse kampioen gewonnen.
  • Keizer/ Meppelink vs. Sarah van Esch/ Anique Tavenier (een van de drie beste nummers twee) staat voor morgenvroeg om 10:00 uur op het programma.

In de halve finale speelt het duo Piersma/ Stubbe morgen om 11:40 uur tegen de winnaar van de daarvoor om 10:00 uur nog te spelen partij. Schoon/ Stam staan dan tegenover het duo van Driel.

Bij de mannen waren er in de kwartfinale vier 2-0 uitslagen. Boehlé/ van Werkhoven, Yorick de Groot/ Steven van de Velde, Koekelkoren/ van Walle en Meeuwsen/ Penninga stonden aan de goede kant van de score en gingen door naar de halve finale. Meeuwsen/ Penninga hadden eigenlijk morgen in actie moeten komen, maar bij de uitslagen stond al een 2-0 via twee keer 21-0 vermeld tegen Ooijman/ Versteegen. Dit duo zal wellicht door een blessure verhinderd zijn om morgen te spelen.

In de halve finales (om 12:30 uur) spelen Meeuwsen/ Penninga tegen Boehlé/ van Werkhoven en dus uiteraard Koekelkoren/ van Walle tegen de Groot/ van der Velde.  Zowel Meeuwsen als de Groot spelen dus niet met hun vaste partner Brouwer en Boermans.

We informeren u morgen hoe het in Heerenveen afloopt.

gh @ Vizier op (Beach)volleybal. Foto CEV / FIVB.