Vizier op volleybal

 

EK-pouletegenstanders NL-duo’s bekend

VoV, 27-08-2020. 16:00 uur. De loting gisteren voor het EK Beachvolleybal (van 15 t/m 20 september in Jūrmala, Letland) heeft drie van de vier Nederlandse duo’s in de poule gekoppeld aan Duitse tegenstanders. Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst troffen het niet, zij zijn ingedeeld bij het duo dat zilver won op het laatste wereldkampioenschap, Thole/Wickler.

Dames: De Europees kampioenen van 2018, Sanne Keizer en Madelein Meppelink zijn als eerste geplaatst in hun poule G. Met verder teams uit Duitsland, Spanje en Letland. Het Duitse duo Karla Borger en Julia Sude is een sterke opponent. Vorig jaar oktober wonnen zij nog het driesterrentoernooi van Quinzhou, China. De Spaanse vrouwen Amaranta en Lobato zijn outsiders, zij behaalden twee jaar geleden op het EK in Nederland nog de vijfde plaats. Het Letse koppel Briede/Paegle is een jong team dat voor hun thuispubliek mag proeven aan een groot Europees toernooi.

Marleen van Iersel (2-voudig Europees kampioen) speelt het EK samen met Pleun Ypma. Waar ze afgelopen weekend op het NK nog tegenover elkaar stonden, zullen ze volgende maand in poule D zij aan zij strijden tegen teams uit Rusland, Finland en Polen.

Heren: De als nummer vijf geplaatste Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn groepshoofd in Poule F. Zij treffen daarin Russen, Duitsers en Oekraïners. Het Russische Duo Liamin/Myskiv speelt sinds vorig seizoen samen. De Duitsers Bergmann en Harms hebben sinds 2015 vooral op regionaal niveau hun successen geboekt en de Oekraïners Popov en Gordieiev behaalden in Doha dit seizoen, voordat corona het beachvolleybal stillegde, een zeventiende plaats. Daar waar Brouwer/Meeuwsen negende werden.

Steven van de Velde en Christiaan Varenhorst hebben het niet getroffen, zij treden in Poule C aan tegen het als derde geplaatste Duitse duo Julius Thole en Clemens Wickler, de nummer 2 van het laatste WK. Verder spelen zij tegen de Polen Bryl/Miszczuk, die pas enkele weken een duo vormen. De Letten Solovejs en Mihails Samoilovs, de broer van Lion King Aleksandrs Samoilovs, maken de poule compleet. Zij zijn sinds vorig jaar enkele keren succesvol geweest op de nationale tour in Letland.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo.