Vizier op volleybal

 

Toptoernooi TIMAX DeVoKo in Dorper Esch

VoV, 27-08-2020. 13:00 uur. Aanstaande zaterdag, de 29ste augustus 2020, organiseert TIMAX/ DeVoKo een toernooi met totaal negen deelnemende teams, die volgend seizoen zullen uitkomen in de Topdivisie, Eerste en Tweede Divisie.

Het toernooi zal i.v.m. de coronarichtlijnen niet achter gesloten deuren worden gehouden, maar in de huisregels, die door de organisatie aan de deelnemende teams zijn verstrekt, wordt wel melding gemaakt dat de aanwezigheid van publiek niet wenselijk is, alleen hun begeleiders, hun staf, het corps aan scheidsrechters en de vrijwilligers die belast zijn met het welslagen van het toernooi zijn welkom. En een enkele uitgenodigde volleybalvolger, om verslag te doen.

Na een volleybal loze periode vanaf zo ongeveer half maart en nu na een aantal trainingsweken zijn de teams wel weer toe aan een oefentoernooi om het te testen hoe ze ervoor staan en geleerde in de praktijk te brengen, het balgevoel te verbeteren en te kijken wat er nog aan schort en waaraan dus nog gewerkt moet worden. Ook zullen zich bij veel teams de nodige wijzigingen in de basis hebben voorgedaan.

In Denekamp zal er dus bij uitstek gelegenheid zijn om te oefenen, zaken uit te proberen en te zien hoever de teams en de individuele speelsters klaar zijn voor de competitiestart. Als de coaches tenminste in de duels met eventuele competitietegenstanders hun beste zeven het veld insturen.

De organisatie gaat ervoor om de corona-toestanden niet van invloed te laten zijn op het welslagen van het toernooi. Er is alles aan gedaan om van dit toernooi een succes van te maken. Middels het deelnemersveld, de arbitrale leiding, de organisatie, de gastvrijheid en de verdere secundaire maatregelen.

Deelnemende teams: Trainer/ coach Johan Booyink van DeVoKo is er met de organisatie in geslaagd om een mooi deelnemersveld van negen ploegen bijeen te brengen.

In poule A komen uit Apollo 8 D2, Sudosa-Desto D2 en Donitas D2. Poule B wordt gevormd door Dynamo Tubbergen, WVC Volley en DeVoKo. In poule C spelen Gemini Borculo, VC Zwolle D2 en Rivo Rijssen

Opzet Toptoernooi: De negen teams zijn in drie poules ingedeeld. In de poule speelt elk team twee wedstrijden. In de vervolgronde spelen de nummers één van elke poule tegen elkaar, zo ook de nummers twee en drie voor de uiteindelijke eindrangschikking.

Arbitrale leiding: De arbitrale leiding in handen van de volgende scheidsrechters, die zich ook voorbereiden op het komend seizoen: Herman Titahena, Rinus Noltus, Hendrie Rog, Sander Riezebos, Barry Leuverman, Maicol Gerritsen, Matthijs Hasselerharm, Herman Polinder en Henk Radstaak.  Ook zij hebben natuurlijk wedstrijden nodig om weer ‘op niveau’ te komen.

We gaan u zeker nog informeren hoe het toernooi verlopen is.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Jan van den Noort.