Vizier op volleybal

 

Brouwer – Meeuwsen naar kwartfinale

VoV, 03-03-2018. 6:07. Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hebben in Fort Lauderdale de KO ronde overleefd. Zij wonnen met 2-0 van het Mexicaanse duo Lombardo Ontiveros en Juan Virgen.

Eigenlijk had het BTN duo weinig problemen met de Mexicanen. In de tweede set helemaal geen enkel, die ging via 5-1, 9-3, 14-7 en 16-9 met 21-10 naar de Nederlanders. Daarvoor was het iets spannender, maar dan ook alleen maar ietsjes. Bij 7-3, 12-7 en 18-12 was wel duidelijk dat de Mexicanen geen echte bedreiging voor het BTN duo vormden. Met overmacht werd dus de achtste finale bereikt.

In die achtste finale kwamen ze gisteravond om 22:00 uur Nederlandse tijd uit tegen Russische koppel Stoyanovskiy – Velichko, die als poulewinnaar rechtstreeks naar deze ronde gingen. Brouwer – Meeuwsen zijn als 11de geplaatst in het hoofdtoernooi, de Russen als 23ste. Dit werd qua verloop een heel andere partij dan eerder op de dag. Nu bleven de teams heel lang bij elkaar in beide sets en viel de beslissing pas voorbij de reguliere eindstreep. Maar wel twee keer in het voordeel van de Nederlanders. Met twee keer 20-22 gingen Brouwer – Meeuwsen door naar de kwart finale.

Daarin staan ze vanavond om 19:15 uur tegenover de Amerikanen Dalhausser – Lucena, die als 1ste zijn geplaatst in Fort Lauderdale. Brouwer – Meeuwsen is het laatste BTN duo dat nog actief is Fort Lauderdale, de overige vier deelnemende Nederlandse duo’s werden in de poulefase of KO ronde uitgeschakeld.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.