Misstap Paris Volley van Wouter ter Maat

VoV, 03-03-2018. 6:13 uur. In Frankrijk heeft de ploeg van Wouter ter Maat een pijnlijke misstap gehad. Uit bij laagvlieger Arago de Sète verloren ze met 3-0, via de setstanden 25-21, 26-24 en 25-20. Bij het ingaan van de big points stond Paris in de eerste en derde set al vier punten achter, dit konden ze niet meer goedmaken. In de tweede set ging een 19-21 voorsprong alsnog verloren. Ter Maat scoorde 18 keer. De eigen score bedroeg 51 om 50 punten, de foutenlast van 15 om 25 zorgde voor de andere punten.

Thomas Koelewijn won met Poitiers met 3-0 van Nice. Hij scoorde 5 keer in de met 25-20, 25-17 en 26-24 gewonnen sets. Alleen in de derde set waren de teams aan elkaar gewaagd en begon na 21-20 een spannende finale die Poitiers met minimaal verschil voor zich besliste. Ze waren op alle scorende onderdelen beter dan hun tegenstanders.

En dan was er ook een pijnlijke nederlaag voor het Nederlandse viertal van Nantes Rezé, dat gezien hun positie op de ranglijst de punten heel goed kon gebruiken om boven het stippellijntje te komen c.q. te blijven. Echter tegen nummer voorlaatst was er een 3-1 nederlaag. Na winst van de eerste set (18-25) verloor Nantes de volgende drie sets van thuisploeg Rennes. Met 25-20, 25-23 en nogmaals 25-20.

Aan Robin Overbeeke en Floris van Rekom kan het niet gelegen hebben. Tezamen namen zij 43 punten voor hun rekening, Overbeeke had daarin een aandeel van 26. Michael Parkinson scoorde 9 keer en Dirk Sparidans speelde een foutloze partij op de servepass. De eigen score bedroeg hier 74/73, de foutenlast 15/19.

Paris gaat met één wedstrijd meer nog wel steeds aan de leiding, ze hebben 42 punten. Dan volgt Tours met 40 en Chaumont met 39. Poitiers is vierde met 37 punten. Nantes Rezé is negende met 24 punten. Tourcoing (Tim Smit) en Tours (Jasper Diefenbach) spelen vandaag en morgen. Overigens staat Tourcoing op de vijfde plaats met 31 punten.