Vizier op volleybal

 

BTN duo’s vanuit Kuala Lumpur naar huis

VoV, 02-05-2019. 11:00 uur. Voor de Nederlandse BTN duo’s Bloem / Sinnema en Penninga / Bouter ging het er vandaag om zich te handhaven in het hoofdtoernooi van Kuala Lumpur en via een zege in de KO – tussenronde voor de achtste finales een plaatsje bij de laatste zestien te bemachtigen. In deze ronde spelen de teams die in de poule één wedstrijd hebben gewonnen tegen elkaar. De winnaar is door, de verliezer kan naar huis.

Sinnema / Bloem moesten het opnemen tegen het Russische duo Dabizha / Rudykh, dat nog niet zo lang een duo vormt en in andere samenstelling ook niet echt aansprekende resultaten had behaald op eerdere FIVB drie- of viersterren toernooien. Sinnema / Bloem waren in de eerste set eigenlijk steeds in de achtervolging, na de 12-14 en 14-16 tussenstanden werd het verschil vier punten in hun nadeel bij 14-18. Een driepunter maakte 17-18, de gelijkmaker bleef echter uit en het lukte het BTN duo daarna niet om nogmaals te scoren. Setverlies dus met 17-21.

In set twee maakte het BTN tweetal een vroege 4-7 achterstand bij 8-9 op één puntje na ongedaan. Echter wilde het niet lukken om een tweede keer een opgelopen verschil van drie punten bij 11-14 goed te maken. Dat bleven er drie tot en met 17-20, en vervolgens sloeg Rusland zich naar de zege. De 0-2 nederlaag betekende het einde van het toernooi voor Sinnema / Bloem.

Penninga / Bouter speelden tegen  Mc Hugh / Schubert uit Australië, de nummer 25 van het toernooi in Xiamen. Dit werd een spannende strijd, die pas via de tiebreak beslist werd, waarbij overigens de verschillen in de eerste twee sets wel wezenlijk waren. Met overmacht won het BTN duo de eerste set (21-13), in de tweede waren de rollen omgedraaid en verloren ze dik, met 14-21. De tiebreak leverde geen Nederlands succes op, met 7-15 ging de zege naar de Australiërs, waarmee zij dus het ticket voor de achtste finales op zak hadden.

De duo’s Sinnema / Bloem en Penninga / Bouter namen allebei met een 17de plaats afscheid van Kuala Lumpur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.