Tiebreakzege Roeselare bij Maaseik. 1-1.

VoV, 02-05-2019. 6:55 uur. Nadat eerder Maaseik uit bij Roeselare de best of five serie om de Belgische titel met een 2-3 zege winnend had afgesloten, waren de rollen gisteravond bij Maaseik anders verdeeld. Of eigenlijk ook niet, want ook nu gingen de bezoekers er met een 2-3 zege vandoor, waardoor de stand nu 1-1 in wedstrijden is.

De ploeg van Joel Banks, die naast Maaseik in de zomer periode ook de Finse mannenploeg onder zijn hoede neemt, kon tot twee keer toe een achterstand in sets wegwerken. De 23-25 uit de eerste set werd via 25-20 in 1-1 veranderd, waarna de 23-25 uit de derde set met 25-19 opnieuw een gelijke stand op de borden bracht. Nadat echter Roeselare ook de vijfde set met 12-15 voor zich besliste was er geen reactie meer mogelijk en was het verlies definitief.

Jelte Maan scoorde 13 punten en was met 30 servepasses foutloos. Libero Just Dronkers kwam tot 25 foutlose servepasses. Hun collega Jan Zimmerman serveerde meer dan een hele set bij elkaar (29 serves), waarmee hij 1 ace produceerde. Dat was 50%van zijn totale puntenproductie. Roeselare had in Hendrik Tuerlinckx zijn topscorer. Hij maakte er 21.

Het derde duel is op 4 mei aanstaande. Dan is Roeselare weer gastheer.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV. Just Dronkers.