Conegliano en Perugia met 1-0 voor!

VoV, 02-05-2019. 6:18 uur. Conegliano van en met Robin de Kruijf heeft in de eerste wedstrijd van de finalereeks om de Scudetto met 0-3 bij Novara gewonnen. En zo een belangrijke eerste tik uitgedeeld in de best of five serie.

Conegliano was oppermachtig in de eerste en derde set gezien de tussenstanden 10-16, 10-21 (eerste set) en 13-16, 14-21 in de derde. Daartussen kon Novara wat meer weerstand bieden, maar met 13-16 en 17-21 liepen ze wel steeds achter de feiten aan. De setstanden waren 15-25, 20-25en 15-25 en dat was beslist niet hetgeen zich de 4.000 Novara fans ervan hadden voorgesteld.

Robin de Kruijf werd als midspeler topscorer bij Conegliano, ze maakte er 14, eentje meer dan haar diagonaal Samantha Fabris. Ze kwam op een scoringspercentage van 80%. Bij Novara scoorde Paola Egonu ook 14 keer, hetgeen beduidend minder is dan haar normale productie in een wedstrijd. 31% scoringspercentage van haar hield ook niet echt over. Celeste Plak liet in twee sets en een invalbeurt 3 punten noteren, zij kwam tot 25%  als aanvallend scoringspercentage.

Wordt vervolgt op 4 mei.

Perugia van maar zonder Sjoerd Hoogendoorn haalde in de eerste wedstrijd om de Italiaanse titel fors uit tegen Civitanova. Het werd een ruime 3-0 zege voor zijn ploeg. Via de setstanden 25-13, 25-18 en nogmaals 25-18. In alle drie sets had Perugia bij het begin van de big points zes punten of meer voorsprong en koersten ze onbedreigd op de zege af.

Wilfredo Leon (Perugia) werd met 12 punten topscorer, bij Civitanova kwam geen enkele speler in de dubbele cijfers. Met een aanvallend scoringspercentage van 61% (Perugia) vs 38% van Civitanova was wel duidelijk welke ploeg er aan het net het efficiëntste was.