BvB ofwel de Beker van België

VoV, 02-12-2019. 12:00 uur. In België stonden afgelopen weekend bij zowel de dames als de heren wedstrijden voor de halve finales van de beker op het programma. De mannen speelden de return, de dames de heenwedstrijden.

Bij de mannen hadden Leuven (2-3 bij Aalst) en Roeselare ((1-3) bij Maaseik de beste uitgangspositie voor een plaats in finale na de heenwedstrijden. Leuven kon dit niet waarmaken, Roeselare wel. Leuven verloor thuis met 0-3 via de setstanden 21-25, 20-25 en 17-25. Roeselare won met 3-1 via drie keer 25-20 en een verloren tweede set met 22-25. In de finale staan dus Twan Wiltenburg en Tim Smit met Aalst en Stijn van Schie met Roeselare.

Bij de dames gingen de heenwedstrijden in de halve finale tussen Charleroi Volley vs. Asterix Avo en VDK Gent vs. Hermes Oostende. Asterix Avo had het alleen in de derde set lastig (25-27) daarvoor won de ploeg van Paula Boonstra en Lieke Clerckx overtuigend met 16-25 en 21-25. VDK Gent verloor op eigen veld met 1-3 van Hermes Oostende. Vooral de tweede set met 8-25 was pijnlijk, het herstel daarna met 27-25 indrukwekkend maar niet genoeg. De returns worden op 14 december aanstaande gespeeld.

In de dames competitie werd nog gespeeld Antwerp Volley tegen LVL, de ploeg van Laura Overwater. Ladies Volleybal Limburg won met 2-3. De vierde set verloren ze met 25-19, de vijfde werd daarna met 13-15 binnen gehaald. LVL staat met 7-17 op de tweede plaats, koploper is Asterix Avo met 7-19.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Paula Boonstra.