Volley Tilburg D1 verliest van Actvia

VoV, 02-12-2019. 12:20 uur. Na een lekkere overwinning op Zaanstad vorige week en een goede trainingsweek, hadden we weer heel veel zin om deze goede lijn door te zetten! Daarom een mooi affiche voor deze wedstrijd tegen de huidige koploper SOMAS/Activia D1. Een wedstrijd waarin we mooie stappen kunnen zetten om bovenin de competitie mee te blijven spelen.

Set 1 begon met de starting six: Femke & Kim, Loni & Maartje, Finke & Lotte en Floor. Vanaf het begin van de set keken we tegen een grote achterstand aan die we niet in wisten te halen. Het ontbrak aan lef in onze aanval en veel geplaatste tikballen werden door Activia van de grond gehaald en vervolgens juist wél met lef afgemaakt. Daarnaast lag een hoge eigen foutenlast, ook daar waar onze tegenstander clean spel speelden. Geen moment kwamen we echt in ons eigen spel waardoor de eerste set dan ook met 25-17 naar Activia ging.

Met de nodige aanpassingen in tactisch/technisch spel en de benodigde peptalks, gingen we wat scherper de tweede set in. Met een goede servicedruk aan onze kant gingen we meer gelijk op, maar desalniettemin zorgden onze eigen fouten ervoor dat we geen afstand konden nemen. Ballen werden lastig gescoord, Activia zat overal wel met een handje aan. Tot het einde toe bleef het spannend maar daar waar wij lastig tot scoren kwamen en onzeker bleven spelen, maakte Activia de big points wél en pakten dan ook set 2 met 25-20.

Als er dan ook iets moest gaan veranderen, moést dat deze set gebeuren. Opnieuw hielden we een sterke service druk en ook aanvallend kwamen we er nu wat beter doorheen. Pass lag steady, vooral Floor zat overal scherp bij en hield de rust in het veld. Normaal zou je denken, ondanks een 12-17 voorsprong, dat we continu achter stonden gezien de moeite die het kostte om de punten te blijven vieren. Toch pakten we deze set door en trokken we ‘m binnen met 23-25.

Set 4 was helaas gelijk aan set 1. Vanaf punt 1 keken we weer tegen een flinke achterstand aan waardoor die onzekerheid er weer insloop en we weer meer eigen fouten gingen maken. Door bij verre achterstand aan het einde van de set toch nog een kleine ‘fack it’ houding aan te nemen, trokken we er toch nog time time outs bij Activia uit maar helaas ontstond dit te laat en was het niet voldoende om de wedstrijd te doen keren: 25-16 en een terechte 3-1 voor Activia.

Met 1 puntje op zak kijken we dan ook streng terug naar deze wedstrijd. We waren meer tegen onszelf aan het spelen dan tegen de tegenstander. Eilandjes, geen communicatie, chaos en onzekerheid waren key-punten waar we lering uit gaan trekken en gaan zoeken naar oplossingen en vertrouwen om weer met meer plezier en zekerheid met elkaar als een team kunnen spelen.

Hier gaan we dan ook hard mee aan de gang deze week, zodat we volgende week thuis weer kunnen gaan shinen. Voor onze Loes is dit dan ook meteen haar laatste thuiswedstrijd (globetrottertje trekt erop uit!). Om 17:30 uur (!) spelen we in het T-kwadraat tegen Thor!