Vizier op volleybal

 

2AH: Madjoe, 3e keer op rij naar 4-0 zege

VoV, 02-12-2019. 12:24 uur. Waren wij zo goed of was Zwolle zo matig? De waarheid zal in het midden liggen maar het was zaterdagmiddag, van beide kanten, niet bepaald een goede wedstrijd. Zwolle had zijn huiswerk gedaan en gezien dat Madjoe met Stijn een zeer sterke Libero heeft.

Maar Stijn was deze dag helemaal niet aanwezig en werd vervangen door Frank. Dit was door Zwolle niet opgemerkt waardoor Frank een zeer rustige middag beleefde. Hij kreeg bijna geen services te verwerken. De rally’s waarbij hij wel betrokken werd, ging hij met overtuiging in.

De eerste set verliep nog wat onwennig maar door meerdere kill – blocks van o.a. Gijs en Rick sloegen we halverwege de set een gaatje en dat maakte het verschil. 18-25. De 2e set verliep tot 6-6 gelijk op waarna Barry aanvallend het voortouw nam en het verschil maakte. Weer 18-25.

De 3e set begon wat nerveus. We keken al snel tegen een achterstand van 3 punten aan. Vervolgens wisten we ons terug te knokken tot 13-13. Hierna werd even gas gegeven en zo werd Zwolle ook deze set eenvoudig aan de kant gezet. 17-25.

Dan zou ook het bonuspuntje lekker zijn om mee naar huis te nemen. Zwolle werkte hier volledig aan mee, spartelde niet meer tegen en liet zich behoorlijk eenvoudig naar de slachtbank leiden. 10-25. De dubbele staffel, waar nog niet op getraind was, was de mooiste actie van de wedstrijd. Die gaan we vast nog eens terugzien in de komende wedstrijden. Man of the match werd Frank die met speels gemak Stijn deed vergeten. Top gedaan Frank!

Zo werd november, waarin vijf wedstrijden werden gespeeld, met 22 van de 25 haalbare punten afgesloten. Er werd namelijk maar liefst vier keer met 4-0 gewonnen. Vrijdag 13 december spelen we onze laatste wedstrijd voor de winterstop. In Heerenveen wacht Hevoc ‘89. We hopen dat er dan ook weer, net als afgelopen zaterdag, veel Enkhuizer publiek aanwezig is.

gh @ VoV, verslag van / via Nico Brandsen, Foto Jan van den Noort.