Vizier op volleybal

 

Rustig weekend NL-speelsters in Italië

VoV, 02-12-2019. 13:00 uur. Bij de dames in de Italiaanse Serie A was weinig Nederlandse actie. Lonneke Slöetjes moest het bij Scandicci vs. Busto A. met twee invalbeurten doen (2-3 verlies), de Poolse Stysiak kreeg weer de voorkeur op de diagonaal positie.

Floortje Meijners kreeg een basisplaats bij Monza in de eerste twee sets, waarin ze 4 keer scoorde. Haar ploeg won met 3-1 van Brescia. Nika Daalderop scoorde in twee invalbeurten 3 punten voor Firenze bij de met 3-0 verloren uitwedstrijd tegen Casalmaggiore. Spelverdeelster Laura Dijkema stond wel drie sets in de basis bij Firenze. Ze maakte één punt.

Robin de Kruijf is met Conegliano naar China waar ze deze week deelnemen aan de World Cup voor clubteams. Novara is daar ook en beide ploegen kwamen dus niet in actie in de Serie A.

Bij de mannen was er verlies voor Latina van Maarten van Garderen (3-1 bij Verona). Van Garderen scoorde 10 keer. Nimir Abdel-Aziz verloor met Milano met 3-2 bij Padova. Hij maakte 17 punten. De opslag (11 om 5 aces en 15 om 20 foute serve) was hier de grote boosdoener.

Sora verloor van Piacenza. Bij Sora scoorde Stijn van Tilburg 12 keer. Hij stond in set 4 en 5 in de basis, de twee sets ervoor had hij invalbeurten. Dick Kooy maakte 22 punten voor Piacenza. En tenslotte won Thijs ter Horst met Ravenna met 2-3 bij Valentia. Ter Horst liet 19 punten noteren.

gh @ Vizier op Volleybal.  Foto Chris Overkleeft.