Vizier op volleybal

 

Cal Fisher nieuwe Amerikaanse diagonaal Lycurgus

VoV, 26-05-2023. 5:46 uur. De selectie van Samen Lycurgus krijgt steeds meer vorm. Met het aantrekken van Cal Fisher staat de teller op tien spelers. Fisher is een Amerikaanse diagonaal die de afgelopen vijf seizoenen uitkwam voor Pennsylvania State University.

Daar heeft Fisher zich ontwikkelt tot een belangrijke speler, die in de wereld van de statistieken in de Verenigde Staten hoog scoort in diverse klassementen. Vooral op het gebied van service-aces en kill-blocks. In vijf seizoenen produceerde de net 24-jaar geworden Fisher bijna tweehonderd aces in ruim honderd wedstrijden. Afgelopen seizoen reikte hij met zijn team Penn State tot de halve finale van de nationale competitie. Hawaii was met 3-2 te sterk.

Fisher is geboren in Pittsburgh in het Noord-Oosten van de Verenigde Staten. ‘Ik kon bijna nog eerder volleyballen dan dat ik kon lopen. Volleybal is de sport in mijn familie, dus ik ben een soort van opgegroeid in de sportzaal.’ Aan de hand van vader Chip en moeder Charlotte. Fisher heeft twee oudere zussen. Hannah en Arden. De laatste speelde in het verleden in Zwitserland en Albanië. Fisher heeft het dus niet van een vreemde. Zijn eerste schreden in clubverband vonden plaats bij de Pittsburgh Volleybalclub. In 2018 volgde de overstap naar de universiteit, waar de 1.92 meter lange speler nu is afgestudeerd in kinesiologie, bewegingsleer, en klaar voor zijn eerste buitenlandse avontuur.

Coach Arjan Taaij is erg enthousiast. ‘Een zeer dynamische snelle linkshandige complete diagonaal met een fantastische arm. Een jongen met een uitstekende serve, blokkerend verdedigend is het in orde en aanvallend heeft ie een breed arsenaal aan mogelijkheden. Daarnaast is Cal iemand met ambitie, die daarvoor de juiste mentaliteit heeft.’

‘Samen Lycurgus heeft mijn aandacht getrokken vanwege de sportieve successen de laatste jaren en de mogelijkheden die er voor jonge spelers zoals ik zijn om mijn talenten als volleyballer verder te ontwikkelen. Ik kijk er dan ook erg naar uit’, aldus een energieke Fisher. ‘Ik heb de basisvaardigheden als speler denk ik goed op orde. Heb een snelle arm en denk graag aanvallend. Ik heb een offensieve mindset om het zo te zeggen. Mijn doel is om mee te groeien in de cultuur van de club en ik wil het team graag meehelpen om dominant te zijn in de competitie en uiteraard prijzen te winnen.’

De tien spelers die nu vastgelegd zijn:

  • Diagonaal: Cal Fisher, Thomas Sleurink
  • Passer-lopers: Kyle McCauley, Maarten Bartels en Guus Boer
  • Middenmannen: Luuk Hofhuis, Robin Boekhoudt en Arjan Westra
  • Spelverdeler: Sam Gortzak
  • Libero: Jeffrey Klok

gh @ VoV, bron en foto persbericht Samen Lycurgus. Door Theo Sikkema