Vizier op volleybal

 

Hester Jasper verlaat SC Potsdam. Meer transfernieuws!

VoV, 26-05-2023. 5:52 uur. International Hester Jasper maakt in Duitsland de overstap van SC Potsdam naar SC Dresden en daarmee is dit de derde Duitse topploeg op haar volleybal CV. Eerder speelde ze ook al voor MTV Stuttgart. Jasper tekende voor één jaar. Voor dat ze bij dit Duitse trio topteams speelde was ze actief voor VfB Suhl en in Nederland voor VC Sneek,

“Ik verheug me er nu al op voor SC Dresden te gaan spelen in de Arena van Dresden. Dat is een van mijn favoriete hallen om in te spelen, er heerst altijd een fantastische volleybal sfeer.”  Trainer/ coach Alexander Waibl over de nieuwe aanwinst: “Hester is een knokker, een vechter met heel veel verdedigende en aanvallende kwaliteiten. Ze brengt heel veel positieve energie in het team. We volleyballen al vele jaren tegen elkaar, het is heel erg bijzonder dat we nu ook kunnen samenwerken”

Op de palmares van Hester Jasper staan Nederlandse bekerwinst met VC Sneek in 2017 en Pokalwinst in Duitsland in 2022 met MTV Stuttgart. In hetzelfde jaar werd ze met Stuttgart kampioen. In 2021 en 2023 werd ze met Stuttgart en Potsdam ‘Vice-Meister’

Eerder konden we ook al melden dat Fleur Savelkoel ook afscheid neemt van SC Potsdam. Zij komt volgend seizoen uit voor SC Schwerin.

Binnenlandse transfers. Marije van der Sluis verruilt VC Sneek D2 voor Donitas. Ook Sanne de Ruiter verlaat VC Sneek, zij gaat voor Veracles spelen.

Robbert Andringa verlaat na 6 seizoenen het Poolse AZS Olsztyn, waarvoor hij 168 wedstrijden speelde, 1.351 punten scoorde en 3 keer de MVP-titel kreeg. Andringa was teamcaptain van Olsztyn en heeft ervoor gekozen om zijn loopbaan buiten Polen voort te zetten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.