Cancun#1: NL-duo‘s worden 17de

VoV, 19-04-2021. 5:05 uur. Gisteren en vannacht, Nederlandse tijd, eindigde het FIVB World Tour viersterren toernooi in Cancun Mexico met een 17de plaats voor de twee nog in het toernooi zijnde Nederlandse duo’s. Zowel Brouwer/ Meeuwsen als Keizer/ Meppelink werden in de tussenronde voor de achtste finale uitgeschakeld.

Brouwer/ Meeuwsen speelden na hun eerste zege in de poule tegen het Zwitserse duo Krattinger/ Breer voor de poulewinst en rechtstreekse plaatsing in de achtste finale.

Het werd een spannend duel, waarin het BTN-koppel in de eerste set na 13-13 tot aan 21-17 in de achtervolging bleef. In de tweede set pakten de Zwitsers na 18-18 een 21-20 voorsprong, die door Brouwer/ Meeuwsen nog gepareerd kon worden en waarna ze met 22-24 de tiebreak afdwongen. Daarin ging een 3-6 voorsprong verloren en na 9-7 en 12-11 werd met 15-11 verloren.

In de tussenronde voor de achtste finale tegen Gibb/ Crabb werd een 0-2 nederlaag geleden. De verschillen waren klein, maar ook kleine nadelige verschillen zijn verschillen, waarmee wordt verloren.

In de eerste set werd 17-17 een 17-19 stand, die eindigde in 19-21 setwinst voor Gibb/ Crabb. In de tweede set keken Brouwer/ Meeuwsen na de vroege 5-5 constant tegen een achterstand aan. Via 9-13, 14-16 en 16-19 werd met 17-21 verloren en kunnen zij zich nu gaan voorbereiden op het tweede toernooi aldaar.

Ook Keizer/ Meppelink werden uitgeschakeld in de tussenronde. Lidy/ Sanchez waren hen met 0-2 de baas.

In de eerste set werd een 6-10 achterstand tot 14-15 ingelopen, de 15-19 achterstand daarna was bij 19-19 helemaal weggewerkt. Helaas ging de set vervolgens toch met 19-21 naar de tegenstander. In de tweede set moesten Keizer/ Meppelink bij 7-11 en 11-15 achter opnieuw in de achtervolging. Ze kwamen tot 17-18, verder niet. Drie punten op rij betekenden 17-21 en uitschakeling.