Vizier op volleybal

 

Celeste Plak neemt een time-out.

VoV, 19-06-2020. 11:43 uur. Celeste Plak (24 jaar) komt tot 1 januari 2021 niet meer in actie voor het Nederlands team of voor een clubteam. De buitenaanvalster, die sinds 2012 in 261 interlands speelde, wil even afstand nemen van het fulltime topsportleven. Eerder besloot ook Oranje diagonaal Lonneke Slöetjes al in ieder geval tot aanstaande januari de volleybalschoenen even in de wilgen te hangen.

Op Facebook meldde Celeste: “Hey guys, I’ve got news. It has been too long since I lost my spark while playing volleyball. It has been too much for too long. Taking a step back and hoping to get that fire lit up again. See you guys back in January”

Celeste Plak speelde het afgelopen seizoen in de Turkse competitie voor Aydin BBSK, waar haar contract voor de zomer afliep. Voor haar avontuur in Turkije speelde ze jarenlang in de Italiaanse competitie, voor Bergamo en Novara. Met Novara won ze in 2019 de Champions League.

“De laatste maanden heb ik vanwege de coronamaatregelen niet kunnen volleyballen”, vertelt Celeste Plak. “Door die verplichte afstand ben ik eens rustig gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik wat langer pauze wil nemen. Ik ben al een te ruime tijd de echte gretigheid naar de bal kwijt, en dat is niet goed. Die gretigheid is van levensbelang in onze sport. Ik ga het komende half jaar benutten om mij maatschappelijk te oriënteren, terwijl ik met hulp van een personal trainer fit blijf. Uiteindelijk wil ik halverwege het clubseizoen, in januari, weer sterk terugkeren om de gaten in de vloer te slaan.”

Technisch directeur Joop Alberda prijst het besluit van Plak: “Door de coronaperiode zijn veel mensen hun eigen bestaan gaan reflecteren. Zo ook Celeste, die er nu voor kiest om even afstand te nemen van volleybal. Ik vind het een moedig besluit, en wij ondersteunen haar volledig.”

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo, foto Jan van den Noort.