Vizier op volleybal

 

Oranje traint weer, De Kruijf langer bij Conegliano

VoV, 20-06-2020. 12:20 uur. De nationale volleybalteams zijn deze week weer begonnen met trainen op Papendal. Voor het eerst sinds het uitbreken van de coronacrisis kan er door de selectieteams weer in de zaal worden getraind. De trainingen op Papendal staan in het teken van fit worden en fit blijven én het opleiden van nieuwe speelsters en spelers voor de toekomst.
Trainingsopbouw in drie fases: De opbouw van de trainingsprogramma’s van de nationale teams verloopt in drie fases.

Van 1 juni t/m 12 juni kregen de internationals de kans om mee te trainen bij Beachvolleybal Team Nederland (BTN) in Den Haag. Van 15 juni t/m 30 juni wordt er getraind op Papendal door de internationals die zich voorbereiden op het nieuwe clubseizoen. Vanaf 1 juli wordt de trainingsgroep uitgebreid, en krijgen ook aanstormende talenten, waaronder uit de Nederlandse Eredivisie, de kans om zich te laten zien. Op 1 juli begint de voorbereiding richting de Wereldkampioenschappen van 2022.

Niet alle spelers en speelsters die op de selectielijst staan trainen op Papendal. Sommige internationals volgen in overleg een alternatief programma, omdat ze herstellen van een blessure of zich in het buitenland voorbereiden op het nieuwe clubseizoen. Door de coronapandemie staan er dit jaar geen wedstrijden/ toernooien voor de nationale teams op het programma.

Oranje vrouwen: Het Nederlands vrouwenteam traint op Papendal onder leiding van assistent-bondscoach Marko Klok. Een opvolger voor de vertrokken bondscoach Giovanni Caprara wordt later aangesteld.

De lange longlist bij de dames: Laura Dijkema, Eline Timmerman, Britt Bongaerts, Sarah van Aalen, Maret Grothues, Fleur Meinders, Anne Buijs, Charlot Vellener, Nika Daalderop, Kim Klein Lankhorst, Marrit Jasper, Elles Dambrink, Lonneke Slöetjes (break tot 1 januari 2021), Famke Boonstra, Celeste Plak (break tot 1 januari 2021), Kirsten Wessels, Floortje Meijners (in Italië), Iris Scholten, Robin de Kruijf, Jolijn de Haan, Yvon Beliën, Jolien Knollema, Nicole Koolhaas, Fleur Savelkoel, Juliet Lohuis, Tessa Polder, Myrthe Schoot, Demi Korevaar, Kirsten Knip, Carlijn Koebrugge, Indy Baijens, Kirsten Bröring, Hester Jasper, Laura de Zwart, Annick Meijers, Florien Reesink, Nicole Oude Luttikhuis

Oranje mannen: De trainingen van het Nederlands mannenteam op Papendal worden geleid door assistent-bondscoach Henk-Jan Held. Jelte Maan en Tim Smit hebben aangegeven zich niet meer beschikbaar te stellen voor het Nederlands team.

De lange longlist bij de mannen: Gijs van Solkema, Bennie Tuinstra, Wessel Keemink, Stijn van Schie, Freek de Weijer, Auke van de Kamp, Stijn Held, Yannick Bak, Markus Held, Fabian Plak, Nimir Abdelaziz (in Italië), Michaël Parkinson, Wouter ter Maat, Luuc van der Ent, Sjoerd Hoogendoorn, Luuk Hofhuis, Stijn van Tilburg , David Bes, Rik van Solkema, Twan Wiltenburg, Martijn Brilhuis , Niels de Vries, Daan Streutker , Maikel van Zeist, Thijs ter Horst, Just Dronkers, Robbert Andringa, Frits van Gestel, Maarten van Garderen, Jeffrey Klok, Gijs Jorna, Nick Martherus, Ewoud Gommans

De Kruijf ook volgend seizoen bij Conegliano: Het was al enige tijd onofficieel dat Oranje mid Robin de Kruijf ook volgend seizoen in het geelblauwe tricot van Conegliano zou spelen, nu werd het ook bevestigd. Zij begint straks aan haar vijfde seizoen en is daarmee de langstzittende buitenlandse, die voor Conegliano uitkomt.
Wat Europese wedstrijden betreft speelde ze in het verleden voor Dresden, Piacenza, VakifBank en uiteraard voor Conegliano.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron o.a. Nevobo. Foto’s Jan van den Noort.