Vizier op volleybal

 

Celeste Plak ook naar Turkije

VoV, 29-05-2019. 5:30 uur. Celeste Plak wordt de derde Oranje international die we volgend jaar in de Turkse Eredivisie tegenkomen. Eerder werd al bekend dat Anne Buijs de overstap van Monza naar THY SC in Istanbul ging maken, dat Yvon Beliën van Besiktas naar Galatasaray verkaste en dat Lonneke Slöetjes bij VakifBank vertrok. En nu gaat dus Celeste Plak van Italië (Novara) naar Aydin BBSK. Naast Celeste Plak zal ook Meryem Boz, teamcaptain van de Turkse nationale ploeg, voor Aydin gaan uitkomen. Zij speelde afgelopen seizoen voor Galatasaray.

Celeste Plak kondigde haar nieuwe club aan met : “Ben super blij en erg opgewonden om het nieuws met jullie te delen. Volgend seizoen speel ik bij Aydin BBSK, ik kan eigenlijk niet wachten op het begin van deze nieuwe uitdaging. Tot na de zomer, dan zien we elkaar bij Aydin BBSK”

In het reguliere seizoen werd de club in de afgelopen jaargang tiende en via de play outs, waarin ze tweede werden van de vier deelnemende ploegen, konden ze zich net op het hoogste niveau handhaven. In de CEV Challenge Cup deden ze het een stuk beter, daar haalden ze de finale, na daarvoor bijvoorbeeld Besiktas van Yvon Beliën te hebben uitgeschakeld. In de finale verloren ze van Monza, toen nog de club van Anne Buijs. En zo komen we elkaar dan overal tegen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.