CEV Cup: Kooy wint van Keemink.

VoV, 17-03-2023. 6:17 uur. In de kwartfinale van de CEV Cup bij de mannen heeft het Poolse Belchatow de return tegen Karlovarsko van Wessel Keemink me 3-0 gewonnen. In de heenwedstrijd leden ze een 3-2 nederlaag, per saldo zijn ze dus met 5 om 3 gewonnen sets door naar de halve finale. Daarin spelen ze tegen Modena, de andere halve finale gaat tussen Piacenza (Freek de Weyer) en Roeselare (Michiel Ahyi).

Belchatow had een overweldigende start en kwam op een 10-0 voorsprong in de eerste set. Via 15-5 en 20-12 werd   met 25-18 gewonnen.

In de tweede doorgang nam Karlovarsko na 14-14 afstand naar 14-17, werd ingehaald (19-18) en nam opnieuw bij 20-22 mogelijk beslissend afstand. Maar ook dit verschil haalde Belchatow van het scorebord. Na 24-23 wonnen ze met 26-24.

In de derde set gaf de serie van 8-7 naar 13-7 en de latere 17-11 en 22-13 tussenstand de ploeg van Dick Kooy de beslissende marge voor de ruime 25-15 setwinst en 3-0 wedstrijdwinst.

Belchatow was op alle scorende onderdelen de betere ploeg. Hetgeen uit de 60 om 41 eigen punten ook wel bleek. Dick Kooy scoorde 8 keer, Wessel Keemink kreeg geen punten achter zijn naam.