Vizier op volleybal

 

NOJK versus Eredivisie

 

VoV, 18-02-2023. 2:57 uur. De afstand tussen de Nederlands Open Jeugd Kampioenschappen naar de Eredivisie is groot, tenminste voor velen. Alleen hebben bijna alle Eredivisie speelsters vroeger ergens op een NOJK-toernooi gestaan en wij vergeten heel veel maar dit is een herinnering die blijft.

Als trainer/ coach bij Visser Assen Sudosa Desto besteden wij veel aandacht aan het maatschappelijk betrokken zijn, Veilig sport en integriteit, maar wij willen vooral de Topteams een voorbeeld laten zijn voor de jeugd.

De trainers en spelers van de teams uit de toplijn verzorgen trainingen en begeleiden de diverse jeugdteams tijdens Open Club Kampioenschappen zowel bij de Heren als bij de Dames.

Confucius schreef ooit: “Men moet in de jeugd een stok snijden, zodat men er in de ouderdom op kan leunen.” Hoe mooi is het dan dat de ouderen de jeugd de stok kunnen laten zien.

Inmiddels speelt ons Dames 1 in de Eredivisie en zitten wij bij de top 6 om Nationaal te shinen. Ondanks het feit dat de Nevobo jeugd hoog in het vaandel heeft staan heeft iemand bedacht dat meedoen aan een NOJK geen recht geeft om wedstrijden in de Eredivisie te verschuiven. Misschien moeten wij eens kijken naar de leeftijden in de Eredivisie om hier iets in te wijzigen.

Als Visser Assen Sudosa-Desto hebben wij drie trainers en vier speelsters die heel actief onze jeugd begeleiden en het voelt niet goed om deze bevlogen meiden te vertellen dat ze het in de finale zonder ons moeten doen. . . dat voelt niet goed!

Zelfs vroegtijdig vragen om hier rekening mee te houden, bij de bond, maar ook bij clubs op de finale dagen stuit op weerstand, waarom . .? Zijn we dan allemaal vergeten dat de NOJK de mooiste herinnering was/is?

gh @ VoV, door Erwin Sikkema, trainer / coach Sudosa-Desto Dames 1. Foto Jan van den Noort.