Vizier op volleybal

 

CEV Cup: Team Jasper wel, team Brokking en Blenckers niet door

VoV, 16-11-2023. 4:30 uur. De uitgangspositie voor SC Dresden van Hester Jasper en Famke Boonstra om een ronde verder te komen was vooraf prima. Immers hadden ze de uitwedstrijd op Mallorca met 0-3 gewonnen en volstonden twee sets voor doorgaan.

Die twee sets haalden ze met 25-21 en 25-15 binnen en daarmee was het ticket voor de achtste finale in de pocket. In de derde set, toen het dus nergens meer om ging, werd er nog met 25-23 gewonnen. Per saldo over twee wedstrijden dus een 6-0 zege voor de Duitse ploeg.

De ploeg maakte het voordelige verschil voor een groot deel via de 12 om 3 blokpunten. Hester Jasper scoorde 10 keer. Famke Boonstra kwam niet in actie.

In de achtste finale moet SC Dresden het opnemen tegen de landgenoten van SSC Schwerin, die via een bye naar deze ronde gingen.

VDK Gent had in Zagreb met 3-2 verloren en had zeker ook kansen op de volgende ronde. Winnen in drie of vier sets was daarvoor voldoende, als er in vijf sets werd gewonnen moest er een golden set gespeeld worden. Ieder verlies betekende uitschakeling.

En dat laatste gebeurde, met een kille 0-3 (23, 20, 22) haalde Mladost Zagreb de winst binnen. Aanvallend maakten ze met 40 om 47 eigen scores het verschil, dat in de totale eigen punten op 51 om 57 uitkwam.

Libero Romy Brokking liet 42% positief noteren op de servepass. Lynn Blenckers kreeg geen acties achter haar naam.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Denis Trapp en CEV.