CL: Zeges voor teams de Kruijf, van Aalen en ter Brugge

VoV.  16-11-2023. 4:22 uur. In de Champions League bij de dames werden er gisteren vijf wedstrijden gespeeld. Bij vier teams bestond de mogelijkheid dat landgenotes binnen de lijnen zouden komen.

Bij MTV Stuttgart vs. Conegliano in poule D was dat wel een zekerheidje gezien het aantal Nederlandse speelsters bij Stuttgart. Conegliano won vorig seizoen zo’n beetje alles wat er te winnen valt: titel, beker, supercup, WK titel voor clubteams. En zij gaan ook dit jaar weer hoge ogen gooien. Een mooie uitdaging voor Stuttgart om goed voor de dag te komen.

Stuttgart won de eerste set met 25-21, mede vanwege een 4 om 10 foutenlast. In de andere drie sets was Conegliano de bovenliggende partij. Met 19-25 (na 12-17 en 15-19), 20-25 (na 10-14, 15-22) en 18-25 (na 11-19, 15-21) waren ze drie sets de bepalende ploeg nadat ze rond de tien steeds afstand hadden genomen.

Voor de Nederlandse speelsters waren er de volgende scores. Bij Stuttgart Jolien Knollema 6, Britt Bongaerts 4, Eline Timmerman 3. Topscorer bij Stuttgart werd Krystal Rivers met 21 punten. Aan de Italiaanse kant van het net scoorde Kelsey Robinson 21 keer, Isabelle Haak 19 keer en Katryn Plummer 16 keer. Robin de Kruijf liet er 5 noteren. Met een eigen score van 49 om 75 punten was er eigenlijk geen discussie mogelijk over wie de beste ploeg was. Vera Mulder speelde niet.

Conegliano is met 2-6 koploper in deze poule, Stuttgart is derde met 0-1.

Stara Pazova vs. VakifBank in poule A werd een snelle en eenvoudige zege voor het bezoekende VakifBank. Met 15-25, 17-25 en 14-25 was de klus snel geklaard. Sarah van Aalen scoorde 5 keer. Ze had o.a. drie keer blokkerend succes en een keer vanaf de opslaglijn. VakifBank en Vero Volley Milano gaan in poule A met 2-6 aan de leiding.

Alba Blaj vs. Le Cannet in poule E werd een 2-3 zege voor Le Cannet. De eerste set was met 18-25 voor de Franse ploeg, die een 9-6 achterstand veranderde in een 10-14 voorsprong en daarna de leiding niet meer afstond. In set twee draaide de ploeg van Anneclaire ter Brugge een 12-14 achterstand om naar een 18-16 voorsprong, Bij 21-20 werd het nog even spannend, maar na 23-20 pakte Alba Blaj de zege met 25-22.

De derde set was helder en duidelijk voor de thuisploeg, die een maatje te groot was voor de gasten. De 4-0, 9-4, 13-6 en 16-11 waren steeds ruim in het voordeel van Alba Blaj. Vervolgens serveerden ze zich naar 19-13 en 23-14, waarna de set met 25-15 werd gewonnen. Dus 2-1 in sets. Daarna pakte Le Cannet het initiatief en via 20-25 in de vierde set dwongen ze de tiebreak af, die ze nipt met 13-15 wonnen.

In deze poule werd ook Dnipro vs. LKS Lodz gespeeld. Dat duel eindigde via de setstanden 20-25, 17-25 en 23-25 in een 0-3 zege voor Lodz.

Le Cannet staat op 2-5, Alba Blaj is tweede met 1-4.