CEV Cup: Zege Asterix, verlies Mulhouse

VoV, 05-12-2019. 10:30 uur. De Nederlandse speelsters bij de Belgische ploegen Asterix Avo (Paula Boonstra, Lieke Clerckx) en Hermes Oostende (Fanny Lafeber, Maureen van der Woude) boekten gisteravond met hun ploeg een overwinning in de CEV Cup. Galatasaray van Yvon Beliën verloor in Polen, ook Mulhouse van Indy Baijens moest de zege in Polen achterlaten. En Sliedrecht Sport verloor op eigen veld van SSC Schwerin.

Rzeszow vs. ASPP Mulhouse van Indy Baijens werd een lange vijfsetter. Na de 26-24 in de eerste set werd het in de tweede bij 23-24 spannend. Rzeszow ging de time out in, kreeg een kans op de gelijkmaker, maar de rallypass van Mulhouse viel op de lijn aan hun kant, alhoewel de lijnrechter hem uit gaf, besliste de scheids terecht voor ‘in’ en de 23-25 setstand. Met 25-22 en 20-25 werd de 2-2 setstand bereikt, waarna de tiebreak ruim in het voordeel van de thuisploeg uitviel. Met 15-7. Indy Baijens scoorde 12 keer, waarvan 5 blokpunten. Ze stond alle sets in de basis.

Chemik Police vs. Galatasaray eindigde in een 3-1 zege voor de thuisploeg. In de tweede set kon de ploeg van Yvon Beliën de stand via 17-25 gelijktrekken, dat lukte in de vierde net niet, toen de thuisploeg het matchpoint op 26-25 verzilverde. Beliën scoorde 14 keer, waarvan 5 keer blokkerend.

Gen1 Volley Nova Garica kon het thuis niet bolwerken tegen Hermes Oostende. Ze kregen met 0-3 aan de broek. De teller bleef per set steken op 12, 18 en 19 punten. Nina Coolman was de meest scorende speelster bij de Belgische dames, Fanny Lafeber en Maureen van der Woude moesten het doen met invalbeurten in de derde set.

Asterix Avo Beveren won thuis via een vijfsetter van Prostejov. Na de 2-1 voor de Belgische ploeg kwam de tegenstander via 25-27 op gelijke hoogte, de tiebreak was echter met een ruime 18-8 een prooi voor de ploeg van Boonstra en Clercks. Paula Boonstra maakte 16 punten. Lieke Clerckx kreeg er 8 op naam. Serverend (14 om 8), blokkerend (14 om 11) en aanvallend (60 om 56) was Asterix de betere ploeg.

Sliedrecht Sport vs. Schwerin. Lees ons verslag van hedenmorgen voor de gang van zaken in dit duel.