Succes Nederlanders in de Champions League

VoV, 05-12-2019. 9:20 uur. Gisteravond werd de aftrap gegeven in de Europese Champions League. Daarin konden vier landgenoten in actie komen, het bleef echter bij twee. Het Belgische Maaseik met Maan en Dronkers in de basis won in Turkije, Roeselare pakte de zege in Duitsland en Perugia bleef in eigen huis de baas over Benfica.

In poule C speelden Jelte Maan en libero Just Dronkers met Maaseik tegen het Turkse Halkbank Ankara. De ploeg van de Nederlandse internationals kwam via 25-20 (na 16-9 en 21-16) en 25-23 (na 16-15 en 19-21) op een 2-0 achterstand. In de tweede set lag de foutenlast bij Maaseik, 15 punten voor de tegenstander in deze set, torenhoog.

De derde set benutte Ankara diverse matchpoints niet tot aan 27-27, vervolgens kwam Maaseik ernaast en ging er voorbij. In de vierde set kon Halkbank tot aan de virtuele tweede technische time out blijven aanhaken (15-16), vervolgens pakte Maaseik het initiatief end e zege en dwong via 20-25 een tiebreak af. Daarin kwamen ze niet op achterstand. Vanaf de 0-1 tot en met de 10-15 bleven ze constant aan de leidding.

Jelte Maan scoorde 15 keer, Just Dronkers was foutloos in de servepas. In deze poule zijn verder Zenit Kazan en Jastrzebski Wegiel de tegenstanders van Maaseik.

In poule C kwam Stijn van Schie niet in actie bij Roeselare bij hun uitwedstrijd tegen Bundesliga club Friedrichshafen. In deze ‘Match of the Week’ ging de winst naar Roeselare via 23-25, 21-25 en 15-25. Andere tegenstanders in de poule zijn voor deze twee teams het Poolse Zaksa en het Servische Novi Sad.

Perugia, de club van Sjoerd Hoogendoorn, won in poule D met 3-1 van Benfica Lisboa. Via de setstanden 25-18, 24-26, 25-15 en 25-19. Hoogendoorn kwam niet in actie, Atanasijevic stond op de diagonaal en sloeg er 19 in, Wilfredo Leon deed het met 23 punten nog iets beter. Het Franse Tours en het Poolse Warschau maken deze poule compleet.

Vandaag komt Wouter ter Maat nog met Fenerbahce in actie. Fenerbahce zit in een poule met Civitanova en Trentino uit Italië. Als eerste wedstrijd spelen ze tegen het Tsjechische Budejovice.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV, Jelte Maan bij de toss.