Vizier op volleybal

 

CEV Cup zeges teams Keemink en Kooy.

VoV, 21-02-2022. 6:00 uur. In de CEV Cup was er gisteravond een 1-3 zege van Karlovarsko in Turkije tegen Galatasaray. Thuis had de ploeg van Wessel Keemink ook al  gewonnen, waardoor ze het ticket voor de volgende ronde in bezit kregen.

Na drie sets was de strijd gestreden. Galatasaray kwam nog wel met 25-17 op 1-0, daarna pakte de ploeg uit Tsjechië met 17-25 en 18-25 de voor de beslissing nodige twee sets. Met 22-25 wisten ze daarna ook de wedstrijd tot een prima einde te brengen. Keemink scoorde een keer. Zijn ploeg was met een plus van vier punten op de eigen score en een lagere foutenlast duidelijk in het voordeel.

In de kwartfinale speelt Karlovarsko tegen het Franse VB Tours, dat eerder in de CEV Cup de Nederlandse teams Dynamo en Lycurgus uitschakelde en deze week ook Modena, de ploeg van Abdel-Aziz en van Garderen, uit het toernooi sloeg.

Eerder deze week plaatste zich ook SKRA Belchatow van Dick Kooy voor de kwartfinale. Zij wonnen thuis met 3-1 van het Hongaarse Burgas, hetgeen voldoende was om door te gaan. Alleen in de tweede set was het spannend (24-26), in de overige sets kreeg Burgas maar 10, 15 en 14 punten mee. Dick Kooy scoorde 21 keer. In de kwartfinale speelt Belchatow tegen Arcada Galati, dat United Volleys Frankfurt uitschakelde.

Gisteravond kwam Novara in actie tegen Dukla Liberec voor de eerste returnmatch in poule C van de Champions League. Novara kende geen noemenswaardige problemen om in de poule ongeslagen te blijven. Al was de winst in de tweede set wel op het nippertje. Via de setwinsten met 25-12, 25-23 en 25-13 bevestigden ze hun koppositie. Nika Daalderop speelde overigens niet. Novara staat met 12 punten bovenaan in de poule, Dukla Liberec staat nog op 0 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.