Vizier op volleybal

 

Het Eredivisie weekend bij de mannen

VoV, 21-01-2022. 5:13 uur. Voor aanstaande zaterdag staan er ‘slechts’ drie wedstrijden gepland in de Eredivisie mannen. Twee duels waarbij de inzet voor drie ploegen is blijven meedoen om de belangrijke positie vier en een duel waarbij de koploper ongeslagen wil blijven en de tegenstander dat eigenlijk moet verhinderen om in de race te blijven voor positie vier.

Taurus (4de, 12-21) heeft op dit moment de vierde positie stevig in handen en zal die greep tegen SSS (7de, 13-16) alleen nog maar willen verstevigen. Voor SSS, dat de laatste weken goede resultaten boekt met o.a. zeges tegen ZVH en VoCASA, is het de gelegenheid om een stuk van de achterstand goed te maken. Of dat lukt?

VoCASA (5de, 13-17) krijgt VCN (9de, 12-9) op bezoek en kan zich geen misstap veroorloven, zelfs niet de kleinste via een vijfsetter, om het vizier naar omhoog op de vierde positie te blijven houden. Uit in Capelle aan den IJssel won VoCASA met 0-3, hetgeen voor henzelf en de fans verplichtingen voor het thuisduel schept.

Orion (1ste, 13-37) krijgt na de Europese grootmacht Zenit Kazan in de CEV-competitie gisteravond, aanstaande zaterdag Sliedrecht Sport (6de, 12-16) op bezoek. In Sliedrecht had de koploper de nodige moeite om met een zege op zak te gaan douchen, toen was het met name in de eerste twee sets (25-23, 28-30) erg spannende en ook daarna waren de teams met 20-25 en 25-21 aan elkaar gewaagd. Pas in de tiebreak kon Orion doordrukken (10-15). Zover zullen ze het zaterdagavond vanaf 20:30 uur niet willen laten komen.

Uiteraard zijn alle voorbeschouwing in dit artikel onder voorbehoud dat corona geen streep door de wedstrijden laat zetten. Indien dat gebeurt laten we u dat via de Weekend Top 10 (en meer) zaterdagmorgen weten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.