Vizier op volleybal

 

Het Eredivisie weekend bij de dames

VoV, 21-01-2022. 5:07 uur. Bij Regio Zwolle Volleybal zijn coronabesmettingen er de oorzaak van dat de ploeg deze week drie keer niet in actie kon/ kan komen. Op het programma stonden de wedstrijden tegen Sliedrecht Sport (afgelopen woensdag) en ook de voor dit weekend geplande duels tegen FAST (zaterdag) en Team 22 (zondag) moeten uitgesteld worden.

Zeven speelsters en een staflid bleken besmet en werden positief getest. En tot overmaat van ramp blesseerde libero Kim de Wild zich op de training dusdanig dat zij dit seizoen niet meer inzetbaar is. Na de kruisband operatie afgelopen week is ze zeker een maand of negen niet meer inzetbaar.

En wat blijft er dan nog aan programma over?

Een kraker in het rechter rijtje bijvoorbeeld tussen Voltena en Eurosped. Beide teams kregen deze week een teleurstelling te verwerken. Voltena vanwege verlies in het bekertoernooi tegen Topdivisionist Sliedrecht Sport Dames 2 en Eurosped vanwege de kansloze missie in Friesland tegen VC Sneek, waar een dikke 3-0 nederlaag werd geleden. Met twee wedstrijden minder en twee punten achter ligt er voor Voltena de kans om van positie met Eurosped te wisselen en de voorlaatste plaats aan hen over te doen. Of dat lukt? Na de wedstrijd van zaterdag komt Eurosped zondag opnieuw in het zuiden in actie. Dan spelen ze om 14:00 uur voor de beker tegen Ledûb.

Een mooi duel om een positie in de top lijkt VV Utrecht vs. VC Sneek te worden. De Friese ploeg is behoorlijk in de winning mood, ze sloten in 2022 al drie duel met een zege zonder set verlies af. Utrecht toonde zich begin 2022 ook in een glanzende vorm toen ze Apollo 8 in Borne met 1-3 het nakijken gaven. Sneek staat derde met 15-27, VVU zevende met 13-22. Zij kunnen een bruggenhoofd slaan naar een top vier positie als ze winnend afsluiten.

Apollo 8 heeft de wedstrijd tegen SV Dynamo voor zaterdag om 20:00 uur in de agenda staan. De thuisploeg wist zich gisteravond tegen Donitas niet te plaatsen voor de volgende ronde in de Nevobo beker, Apollo 8 zal nog de nare nasmaak van het thuisverlies tegen VVU proeven. Het is alweer een tijdje geleden, maar in de heenwedstrijd in Borne op 23 oktober bleef Apollo met ruime cijfers aan de goede kant van de score. Dynamo kreeg toen 14, 21 en 17 punten mee. Gezien hun posities op de ranglijst gaat Apollo 8 ook in het duel van zaterdag als favoriet van start.

Op zondag ontvangt Peelpush koploper Sliedrecht Sport in Meijel. Ze beginnen om 15:30 uur. We kunnen niet anders dan Sliedrecht Sport tot de favoriet voor de winst benoemen, iedere andere uitslag dan 0-3 0f 1-3 zouden we zonder meer een stunt van de nummer acht uit de Eredivisie kunnen noemen. We gaan zien of dat er inzit voor Peelpush.

Uiteraard zijn alle voorbeschouwing in dit artikel onder voorbehoud dat corona geen streep door de wedstrijden laat zetten. Indien dat gebeurt laten we u dat via de Weekend Top 10 (en meer) zaterdagmorgen weten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.