Vizier op volleybal

 

KO-ronde Nevobo beker mannen op zaterdag

VoV, 21-01-2022. 5:00 uur. De volledige tussenronde, een KO-ronde, in het bekertoernooi bij de mannen voor een ticket voor de achtste finale wordt aanstaande zaterdag afgewerkt.  Dertien teams uit de Topdivisie, twee teams uit de Eredivisie en één team uit de Eerste Divisie gaan met elkaar de strijd aan voor het felbegeerde tickets voor de achtste finale.

Vijf keer Topdivisie vs. Topdivisie, waarbij de loting steeds een team uit de A-Divisie aan een uit de B-Divisie koppelde. Toeval? Twee keer Topdivisie vs. Eredivisie en één keer Eerste Divisie vs. Topdivisie, zo ziet het programma eruit. Concreet als volgt en in telegramstijl gezien het aantal ontmoetingen de volgende toelichting.

Sudosa-Desto vs. Donki Sjot. De nummer 2 van de Topdivisie A vs. de nummer 7 van de Topdivisie B. De ploeg uit Assen is voor ons de favoriet, aan hen om het verschil in de ranglijststand waar te maken, al moeten we er wel bij zeggen dat Donki Sjot bij de volle buit van de nog in te halen wedstrijden naar de derde plaats kan stijgen. Aan hen de opgave om ons ongelijk te bewijzen.

Spaarnestad vs. SV Dynamo 2. Een kopstaart botsing. De koploper van de Topdivisie A vs. de rode lantaarndrager van de Topdivisie B, die na 8 wedstrijden pas één puntje sprokkelde terwijl Dynamo er al 20 meer heeft. Lijkt ons een uitgemaakte zaak. Tenzij Spaarnestad stuntend aan 2022 wil en kan beginnen

Sliedrecht Sport 2 vs. ZVH. De koploper van de Topdivisie B vs. de hekkensluiter van de Eredivisie. In november won Sliedrecht heren 1 met 3-0 van ZVH, de tweede selectie van Sliedrecht heeft dus een voorbeeld hoe het moet tegen de ploeg uit Zevenhuizen, terwijl zij weten hoe het niet moet tegen een ploeg uit Sliedrecht.

Orion 2 vs. TV Limburg. De nummer vijf van de Topdivisie A tegen de voorlaatste ploeg uit de Eredivisie, die sedert december vorig jaar met een paar nieuw aangetrokken spelers veel betere resultaten behaalde dan daarvoor. Orion zal moeten stunten om de volgende ronde te halen, dat weten ze zelf ook. Maar het kan toch zomaar dat een hele goede en een slechte dag samenvallen. Ofwel er is van alles mogelijk.

Inter Rijswijk vs. Olhaco. De nummer vier van de Topdivisie B tegen de hekkensluiter uit de Topdivisie A. Met het thuisvoordeel aan hun kant en de veel hogere positie op de ranglijst lijkt Inter Rijswijk het voordeel aan hun kant te hebben om de volgende ronde te halen. Al zou er sinds de winter- en coronastop van alles kunnen zijn gebeurd dat van invloed is op de prestaties van de ploegen. Afwachten dus.

DIO Bedum vs. Compaen. De zeeroversploeg gaf vorige week te kennen klaar te zijn voor de herstart van het seizoen. Dus ook voor het bekerduel tegen DIO. DIO is de nummer tien van Topdivisie A, Compaen de nummer negen van Topdivisie B. Wat dat betreft zou het weleens een gelijk opgaand duel kunnen worden. Maar dat moeten de ploegen dan ook nog maar eens zien waar te maken.

VC Zwolle vs. VoCASA 2. Als de thuisploeg, de nummer negen van de Eerste Divisie A, een reputatie als bekerstuntploeg wil verwerven/behouden zal het VoCASA heren 2 met een nederlaag naar Nijmegen terug moeten sturen. Dat zal echter nog een lastig verhaal worden aangezien de gasten zelf zevende in de Topdivisie A staan en als favoriet aan dit duel gaan beginnen. Het lijkt ons dat in deze fase van het toernooi geen enkele ploeg de tegenstander onderschat, dus zal VoCASA dat ook zeker niet doen. Dat kan het eerste pluspunt zijn om de volgende ronde te halen.

VCV Veenendaal vs. PDK.  De nummer acht van de Topdivisie B vs. de nummer negen  van de Topdivisie A. Wat moeten we daar nu van zeggen? Okay, iets algemeens, het kan alle kanten opgaan. Voor beide partijen de goede, maar ook de verkeerde.

Ten aanzien van de teams die niet in de Eredivisie uitkomen moet nog wel gezegd worden dat zij na overleg tussen Nevobo en NOC/ NSF de topsportstatus hebben gekregen. En daarmee ook een uitzondering vormden voor de coronamaatregelen, waardoor het hen werd toegestaan om tijdens de avond lock-down periode ook na 17:00 uur te trainen, toen andere teams dat nog niet mochten. Om zich zo goed te kunnen voorbereiden op deze bekerwedstrijden.

Uiteraard zijn alle voorbeschouwing in dit artikel onder voorbehoud dat corona geen streep door de wedstrijden laat zetten. Indien dat gebeurt laten we u dat via de Weekend Top 10 (en meer) zaterdagmorgen weten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.