Vizier op volleybal

 

CEV stelt ALLE wedstrijden tot nader order uit

VoV, 17-03-2020. 10:45 uur. Sinds de aankondiging van de Europese bond dat alle wedstrijden tot 3 april zouden worden uitgesteld is er een lawine aan maatregelen in Europa genomen om de verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen.

Enkele nationale competities (Duitsland, België) werden voortijdig stopgezet. De FIVB nam het besluit om de Volleybal Nations League pas na de OS van Tokyo te laten plaatsvinden.

Gezien alle laatste maatregelen en de laatste ontwikkelingen heeft het CEV besloten om alle wedstrijden tot nader order uit te stellen. Dit raakt ook Oranjeteams. Bijvoorbeeld de EK Kwalificatie van de U17 meiden en de Golden League wedstrijden van de mannen. Het betreft:

• Europascupwedstrijden in de Champions League, de CEV Cup en de Challenge Cup die tot half mei op het programma staan.
• De EK-kwalificatiewedstrijden voor U17 meiden, U18 jongens, U19 meiden en de U20 jongens, die eind april/ begin mei zouden worden gespeeld. Onder andere voor de Oranje U17 meiden op Papendal.
• De CEV Beach Volleybal Continental Cup, fase twee, die voor de week 12 t/m 17 mei staat gepland.
• De CEV Gouden en Zilveren League 2020. De Oranje mannen komen uit in de Gouden League en hun wedstrijden worden dus ook uitgesteld.

Zoals eerder al bekend gemaakt is de uitzondering op dit algehele uitstel de halve finalewedstrijd tussen de Russische mannenteams van Zenit St. Petersburg en Lokomotiv Novosibirsk.

gh @ Vizier op Volleybal, bron CEV. Foto Jan van den Noort.