Vizier op volleybal

 

Chagrijnige koppen bij Donitas Dames 2

VoV, 23-10-2018. 4:46 uur. Lieve fans, de winst van vorige week op de Snekers zat nog vers in ons geheugen. En dat gevoel smaakte zeker naar meer! Des te meer reden om vandaag keihard te gaan knallen. HUP GEEL!! Het werd echter een wedstrijd van uitersten, namelijk van een schouder uit de kom naar ballen binnen de drie meter slaan.

We mochten het afgelopen zaterdag opnemen tegen de dames uit Zwolle. Goed gezind op deze derde thuisdag begonnen wij aan de wedstrijd. Er werden duidelijk doelen gesteld, want Jaap had wat onderzoekjes gedaan. Ze zouden gaan slaan op de handen van onze blokkering. Oplossing simpel: handen goed naar binnen zetten. Ze oefenen servicedruk uit. Oplossing simpel: rustig in de pass blijven. Maar bovenal was de boodschap: plezier maken en blijven vechten!

De wedstrijd werd gestart met de volgende basis: Eline, Anke, Lieke, Iris, Kim, Renee en libero Annemarie. Dit uitte zich dan ook in de eerste set. Deze wonnen we namelijk met 25-21. LEKKER LEKKER! Er werd namelijk gespeeld met een lekker flow en overtuiging.

Met de volle overgave dat we de dames uit Zwolle de volgende set keihard de hoeken van de Struik gingen laten zien. Maar dit keer lag het ‘geluk’ aan de andere kant. En ging de set ons aan de neus voorbij met 22-25 verlies. 1-1 in sets, oftewel 0-0 en opnieuw beginnen. Punt voor punt spelen en keihard voor elkaar blijven werken.

Er werden de hele wedstrijd door lange rally’s gespeeld waar wij vaak met winst uitkwamen. Maar toen was daar in de derde set een prachtige redding van onze lieve smurf (Annemarie). Wat resulteerde in een schouder uit de kom. Trillend lag onze libero op de grond van de pijn. Na goede verzorging van de fysio van Heren 1 moest Rianne het stokje van Annemarie overnemen. En werd de wedstrijd voortgezet. Het doel was toen als volgt: Winnen voor Smurf! Maar ook in de derde set viel de winst net bij de dames van Zwolle. Het werd namelijk 23-25.

En dan zou je denken: de vierde set dus winnen en dan de wedstrijd met 3-2. Maar in deze set kon je duidelijk zien dat Netivity/SVI gebrand was om er met de winst vandoor te gaan. En dus verloren we deze set weer met 23-25. Resultaat: Chagrijnige koppen niet te stoppen.

Snel door naar volgende week, want dan mogen we weer aantreden in de Struikhal. En deze keer komen de dames Betech Olhaco D1 op bezoek. Let wel op: we spelen dit keer om 19:30 uur. Wij zien jullie dan!  Liefs, De troela’s, Jaap en Donnie

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 2. Foto Rudy van ’t Rood.