Vizier op volleybal

 

Eerste 4-0 verlies voor Donitas D3

VoV, 23-10-2018. 4:59 uur. Na de spannende wedstrijd tegen S.V.I Zwolle mochten wij het zaterdag 20 oktober tijdens een nieuwe thuisdag opnemen tegen de Bevers D1. We stonden allebei in de middenmoot, dus we waren allebei gebrand om van elkaar te winnen. Helaas was onze voorbereiding voor de wedstrijd niet optimaal, aangezien Ilse onze spetterende Frozen teamrugzak was vergeten. Nadat iedereen was bijgekomen van deze teleurstelling, konden we beginnen aan de eerste set. De basis bestond uit: Maaike, Merel, Eline, Tessa, Merthe en onze libero Nikki.

De eerste set gingen we behoorlijk gelijk op en was het puntenverschil nihil. Toch slaagden de Bevers er beter in om een aantal punten achter elkaar te scoren, waardoor zij uiteindelijk de set konden binnenslepen met 25-20.  De tweede set begonnen we met een grotere achterstand, maar wisten het gat later weer wat kleiner te maken. Toch hebben we deze set met 21-25 verloren.

Gedurende de derde set merkten we dat onze service steeds beter begon te lopen en ook qua blokkering wisten we de gaten meer dicht te lopen. We zagen dat de Bevers hier moeite mee hadden en kwamen hierdoor minder goed in hun spel. Toch kregen zij de ballen sneller bij ons op de vloer, waardoor de derde set is geëindigd met 23-25 voor de Bevers.

Na een 3-0 achterstand in sets hadden we nog steeds genoeg vechtlust om de vierde set te pakken. Het ging deze vierde set aardig gelijk op, maar schijnbaar hadden wij de teleurstelling van het vergeten Frozen tasje nog steeds in ons hoofd, want ook deze laatste set hebben wij verloren, dit keer met 25-21. We hebben als team best stabiel gespeeld, toch konden wij weinig directe punten scoren. Heel veel ballen werden door de Bevers verdedigd en kwamen bij ons terug. Deze ballen hebben wij te weinig afgemaakt, waardoor we de wedstrijd uiteindelijk met 4-0 hebben verloren. Aan onze teamspirit heeft het in ieder geval niet gelegen.

En ook na deze wedstrijd hebben we onze teamspirit voortgezet, we hadden namelijk nog een mooi feestje op de planning staan! Onze teampresident Wout Trump was hier ook aanwezig en vermaakte zich opperbest nadat hij iedereen de stuipen op het lijf jaagde door zijn looks.

Volgende week (zaterdag 27 oktober) spelen wij opnieuw een thuiswedstrijd, dit keer tegen Dash D1 om 17:00 uur! Het belooft een spannende pot te worden, we zien jullie volgende week! #decooo pils

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3. Foto Jan van den Noort.