Challenge Cup: De Ladies en Dresden door!

VoV, 19-12-2019. 5:29 uur. De Bundesliga clubs SC Dresden en Ladies in Black Aachen hadden de heenwedstrijd met 3-0 gewonnen, terwijl Dukla Liberec van Rochelle Wopereis uit bij CSM Lugoj tegen een 3-0 nederlaag was opgelopen. Milano van Abdel Aziz had geen enkel probleem om de eerste wedstrijd heel dik te winnen en Daan van Haarlem gaat met Kladno ook door!

De Ladies in Black waren de gastvrouwen voor Engelholm VS en hadden aan twee sets voldoende voor een vervolg in de Challenge Cup, En zoals een klein beetje verwacht mocht worden na de 0-3 uitzege was dit geen probleem. Bij het ingaan van de bigpoints in de drie sets had de ploeg van Saskia van Hintum steeds een ruime voorsprong. Twee keer met 21-14 en in de derde set met 21-13.

Het Nederlandse trio stond alle sets in de basis en leverde met 33 van de 56 eigen punten een forse bijdrage aan de winst. Marrit Jaspers maakte er 14, Tessa Polder 12 en Lynn Blenckers 7. (Dat zijn er toch 33!). Maja Storck werd met 15 punten de topscorer, voor de andere Ladies in Black bleven er zodoende niet te veel punten meer over.

SC Dresden speelde uit bij Kamienskie en had ook twee setjes nodig om door te gaan. Na 19-25 en een hele ruime 10-25 was de klus geklaard. Vanaf de derde set stond Laura de Zwart in de basis en ze scoorde 2 keer. In die set was het nog spannend, Kamienskie ging bij 14-12 aan de leiding, kwam daarna van een 19-22 achterstand terug naar 23-24, waarop de time out van Dresden voor de laatste impuls zorgde om het in drie sets af te maken. Dat gebeurde met 23-25.

Dukla Liberec kwam met 2-1 in sets voor na 26-28, 25-19 en 25-22. In de vierde set, die gewonnen moest worden om een golden set af te dwingen ging het al vrij vroeg mis. De gasten liepen gestaag steeds verder uit en sloten met een 17-25 zege af, hetgeen uitschakeling voor de ploeg van Rochelle Wopereis betekende. Daarna verloren ze ook nog de vijfde set, maar dat was eigenlijk niet meer belangrijk. Met een 71 om 71 eigen score kunt u wel nagaan wat in de totalen het verschil maakte. Rochelle stond vijf sets op spelverdeling, zij scoorde 6 keer.

Bij de mannen kwam Nimir Abdel Aziz met Milano in actie. Ze speelden gisteravond en moeten vanavond alweer voor de return aantreden tegen Erzeni Shijak. Beide wedstrijden worden in Milaan gespeeld. Gisteravond werd met 9-25, 15-25 en 7-25 gewonnen door Milano. Abdel Aziz scoorde 22 keer. Shijak maakte in totaal nog minder eigen punten dan Abdel Aziz in zijn eentje. De volgende ronde moet vanavond dus geen probleem zijn.

Daan van Haarlem had de heenwedstrijd met Kladno bij SCM Craiova met 2-3 gewonnen. De 2-1 achterstand werd met 22-25 en 11-15 omgezet in winst. De return gisteravond eindigde in een 3-0 zege voor de ploeg van Daan van Haarlem, die daarmee door is naar de volgende ronde. Alleen in de tweede set was het met 25-23 spannend, in de andere twee was Kladno met 25-17 en 25-15 een maatje te groot. Van Haarlem stond drie sets op spelverdeling en scoorde 3 punten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV. Jan van den Noort.