Challenge Cup voor Anne Buijs met Novara

VoV, 29-02-2024. 7:42 uur. Gisteravond werd voor 4.700 toeschouwers de return in de finale van de Challenge Cup gespeeld tussen Neptunes de Nantes en Novara ofwel tussen de teams van Marrit Jasper en Anne Buijs. De heenwedstrijd in Italië leverde een 3-0 zege op voor Novara, Nantes moest dus met 3-0 of 3-1 winnen om de kans op de titel in de Challenge Cup via de Golden Set in leven te houden.

Nantes had een minder goede start (1-4) maar was bij 4-4 er weer naast. Na 13-12 nam Novara met een serie van vier punten afstand naar 13-16, de 15-17 achterstand kon de thuisploeg in een keer ombuigen naar een 20-17 voorsprong, waarna bij 21-21 een spannende setfinale aanbrak. Nantes bleef met 25-23 aan de goede kant van de score.

Novara kwam in de tweede set van 9-8 achter in twee servebeurten op een 10-17 voorsprong en gaf daarna de marge niet meer uit handen. Via 16-25 pakten ze de eerste setwinst voor de 1-1 stand.

In de derde set kon de ploeg van Marrit Jasper tot aan 17-16 het initiatief houden. Opnieuw was een lange serie van zes punten de basis voor de ruime voorsprong van Novara (17-22) en de uiteindelijke 20-25 winst. Met deze winst was de titel binnen.

Novara sloot in stijl af, na een 12-13 stand in het middendeel van de set bouwden ze langzaam maar zeker (14-17, 15-20) een ruime voorsprong op die hen de 19-25 en 1-3 winst opleverde.

Zowel Marrit Jasper als Anne Buijs scoorden ieder 8 keer. Vita Akimova werd met 25 treffers de topscorer. Novara was op alle scorende onderdelen de betere ploeg, hetgeen in een 61 om 79 eigen score ook tot uitdrukking kwam.

Bij de mannen ging de Cup naar Project Warszawa uit Polen. In Warschau hadden ze met winst de basis voor de titel gelegd, gisteren werd Monza op eigen veld met 1-3 verslagen. Via 25-27, 16-25, 25-17 en 22-25.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s Neptunes de Nantes.