Chemik Police (Indy Baijens) verliest topper

VoV, 09-03-2021. 4:21 uur. Chemik Police heeft in de voorlaatste wedstrijd van het reguliere seizoen een 3-1 nederlaag geleden bij koploper Rzeszow. De teams waren in de eerste (27-29) en derde (27-25) set aan elkaar gewaagd, in de andere twee had Rzeszow het voordeel ruim (2de, 25-18) en iets minder ruim (4de, 25-22) aan hun kant. Rzeszow sluit het reguliere seizoen als koploper af, Chemik Police blijft vierde, maar heeft nog een wedstrijd te gaan en kan nog derde worden.

Chemik Police kwam in de eerste set met 24-21 achter maar wist met een formidabele eindsprint bij 24-25 op setpoint te komen. Grajber scoorde de laatste 2 punten voor de winst van Chemik. In set twee maakte Rzeszow het verschil eerst van 10-9 naar 15-10 en vervolgens van 18-16 naar 22-16 voordat ze winnend afsloten.

De derde set was in de finale weer spannend. Het lukte Chemik Police niet om op 23-24 en 24-25 een 1-2 voorsprong in sets te nemen, waarna Rzeszow dat bij eerste gelegenheid bij 26-25 wel voor elkaar kreeg. In de vierde set kwam Chemik op 4-0 achter, had bij 16-16 het verschil weer goedgemaakt, maar kreeg het gaatje naar 18-16 niet meer dicht. Op 24-22 verzilverde Rzeszow het matchpoint voor de drie punten.

Kiara van Ryk van Rzeszow werd met 32 punten topscorer. Jovana Brakocevic van Chemik kwam tot 26 scores. Indy Baijens, die alle vier sets in de basis stond, scoorde 7 keer.

Bij de mannen in Polen speelde Robbert Andringa met Olsztyn gisteren de laatste wedstrijd van het reguliere seizoen. En die wonnen ze met 3-1 van Rzeszow. Via de setstanden 29-27, 25-23, 19-25 en 25-18.

In de openingsset pakte Olsztyn de winst na een 24-22 voorsprong toen Rzeszow op 25-26 het setpoint niet benutte. In de tweede set ging het na 9-9 tot 22-22 gelijk op, de 24-22 maakte vervolgens het verschil.

De derde set was via 5-11, 10-16 en 15-20 duidelijk voor de bezoekers, waarna de ploeg van Andringa in de vierde set de rollen omdraaide. Na de 13-13 namen ze afstand naar 17-13 en 22-17, waarop het verschil resulteerde in winst.

Olsztyn sluit het seizoen als negende af, Rzeszow is de nummer vier. Andringa scoorde 8 keer, hij stond alles sets in de basis. De negatieve eigen score van 66 om 69 punten kon Olsztyn via de lagere foutenlast wegwerken.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Chemik Police, Indy Baijens.